Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Vårdslöshet i trafik: Mamma tillät 14-årig dotter att köra bil i går kväll – fastnade i poliskontroll

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

BLOMSTERMÅLA

Polisen stoppade en bilist i en trafikkontroll i korsningen Storgatan/Krungårdsvägen i Blomstermåla klockan 21.18 på onsdagen.

Bakom ratten satt en 14-årig (!) flicka.

En anmälan om olovlig körning upprättades – och flickans mamma, som är i 40-årsåldern, är misstänkt för tillåtande av olovlig körning.

– Vi har även upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik. Men jag har ingen detaljinformation om hur flickan körde, säger Evelina Olsson, presstalesperson i polisregion syd, till vår tidning på torsdagsmorgonen.

Uppdatering:

Robert Loeffel, pressekreterare i polisregion syd, berättar att mamman satt bredvid flickan och det påstods att de var ute och övningskörde. Men både skylt och handlingar saknades och flickan har inte fyllt 16 år, vilket man måste ha gjort om man vill övningsköra bil.

Kopplas socialen in med anledning av den här händelsen?

– Ja, de informeras automatiskt när unga människor begår brott, svarar Robert Loeffel, som berättar att mamman och dottern bor i Mönsterås kommun.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
3
+1
0
+1
1
+1
9
+1
7
+1
1
+1
39

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS