Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamnsbördiga Ebba Årsjö överst på prispallen i Sankt Moritz

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

VÄRLDSCUPEN

Oskarshamnsbördiga Ebba Årsjös framgångssaga fortsätter. Under torsdagens världscuppremiär tog den svenska stjärnan en övertygade seger i världscuppremiären i Sankt Moritz, Schweiz.

Ebba Årsjö vann torsdagens världscuppremiär i storslalom över Andrea Rothfuss (GER) och Anna-Maria Rieder (GER)
Ebba Årsjö vann torsdagens världscuppremiär i storslalom över Andrea Rothfuss (GER) och Anna-Maria Rieder (GER). Foto: Svenska Parasportförbundet

Kändes bra i kroppen

Årets säsong inleddes på samma sätt som den förra slutade. Med Ebba Årsjö högst upp på pallen. Under säsongenspremiären i St Moritz vann den svenska stjärnan ohotat trots att hon tillbringat de senaste månaderna med rehabilitering från förra årets krasch i Paralympics. 

– Ja det kändes lite ovant, jag har inte tävlat på många månader och inte fått in rutinerna. Däremot var jag väldigt taggad och det kändes bra i kroppen. 

Slog brett förra säsongen

Efter ett offensivt första åk kunde Årsjö kontrollera det andra åket från sin ledarposition. 

– Jag gjorde det jag skulle i båda åken och höll mig till de tekniska och då gick det ju ganska bra, säger en glad Ebba Årsjö. 

Ebba vann framför dubbelt tyskt i form av Andrea Rothfuss och Anna-Maria Rieder. 

Ebba Årsjö slog igenom brett förra säsongen när hon vann dubbla guld på både Paralympics och VM. Utanför idrottsarenan har hon hyllats stort och bland annat mottagit Victoriapriset.

Arkivfoto: Göran Strand (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS