Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Varning till semesterfirare – se upp med falska p-böter när du besöker nya platser

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SVERIGE

Att överraskas av en parkeringsbot på vindrutan på din parkerade bil är aldrig roligt. Nu varnas svenska bilägare som reser runt i landet och besöker nya platser och städer under semestern för bedrägeriförsök med falska p-böter.

Under sommaren är risken att drabbas för bedrägeriförsök med falska p-böter större. Semesterfirare reser runt i landet och parkerar på nya platser och i städer där de inte känner till vilka regler som gäller eller vem som äger parkeringen.

P-boten såg äkta ut

SVT Nyheter Örebro rapporterar om en kvinna i Örebro som tillsammans med sin sambo nyligen utsattes för en falsk p-bot. Böteslappen såg äkta ut med Örebro kommuns logga och uppgifter om registreringsnummer, datum och tider. P-boten, med ett belopp på 900 kronor, hade ett bankgironummer som går till “Transportstyrningen”.

Kvinnan blev misstänksam när ankomsttiden inte stämde överens och hon visste sedan innan att parkeringen inte tillhör kommunen. Kvinnan har polisanmält bedrägeriförsöket och vill nu varna andra.

För att undvika att bli utsatt för bedrägeri är det extra viktigt att syna p-boten. Håll koll parkeringsreglerna för den gata eller den parkering du vill använda, kontrollera att parkeringstiderna stämmer, att adressen stämmer och att det är rätt företag som ska ha pengarna.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
7

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS