Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Västervik Speedway har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

VÄSTERVIK

25-åriga Pawel Przedpelski från Polen är nästa förare att ansluta till Västervik Speedway inför den kommande säsongen.


Pawel har många års erfarenhet av ligaspeedway i Sverige då han har representerat Eskilstuna Smederna 2014-2017, Dackarna 2018 och Piraterna 2019.

Under 2020 skulle han kört för Piraterna med det blev tyvärr inga matcher i Sverige för Pawel då han som mång andra förare hade problem med de restriktioner som gällde i polska Extraliga.

Även i Polen blir det ny klubbadress för Pawel som inför 2021 återvänder till moderklubben Torun efter två säsonger med Czestochowa.

“När vi bygger laget till 2021 försöker vi hitta förare som har utvecklingspotential, passar in i gruppen och har rätt ålder för att bygga lite långsiktigt”

MORGAN ANDERSSON, SPORTCHEF I VÄSTERVIK SPEEDWAY


”När vi bygger laget till 2021 försöker vi hitta förare som har utvecklingspotential, passar in i gruppen och har rätt ålder för att bygga lite långsiktigt. Med Pawel i truppen får vi ytterligare alternativ i lagbygget och med det garderar vi oss för eventuella kollisioner med de polska
ligorna. Pawel har trots sin låga ålder kört i de högsta ligorna under många år och är mycket professionell i allt han gör runt speedwayen och har ett bra team omkring sig. Jag har tidigare försökt att få Pawel till Västervik så det känns mycket bra att vi lyckades komma överens till 2021 då jag är övertygad om att han kan ta ytterligare steg i sin karriär”, säger
Västerviks sportchef Morgan Andersson.

“Jag är mycket glad över att till slut få tillhöra Västervik Speedway då hemmabanan är en av mina absoluta favoritbanor”

Pawel Przedpelski


“Jag är mycket glad över att till slut få tillhöra Västervik Speedway då hemmabanan är en av mina absoluta favoritbanor som jag alltid ser fram emot att tävla på. När Morgan presenterade lagbygget för mig så tyckte jag det såg mycket intressant ut med mycket unga och hungriga förare som jag känner flertalet av sedan tidigare. Nu hoppas jag att vi återkommer till normala tider innan 2021 års säsong så vi återigen får tävla inför publik då
jag saknat Sverige under året”, säger Pawel Przedpelski.


Pawel får ingångssnittet 1,524


Förartruppen 2021:


Bartosz Smektala 1,571
Viktor Kulakov 1,556
Vadim Tarasenko 1,254
Jaimon Lidsey 1,250
Mads Hansen 1,250
Linus Sundström 1,192
Anton Karlsson 0,500
Noel Wahlqvist 0,500

FOTO

PIERRE STJERNFELDT

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS