Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Västervik Speedway kör med ett eget ungdomslag nästa år

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

VÄSTERVIK

Efter att ha stått utanför ungdomsserien 2019 och ingått i ett kombinationslag tillsammans med Örnarna 2020 så kommer Västervik åter till start med ett lag i egen regi 2021.

Laget kommer att bestå av Västervikskillarna Adam Carlsson, Elias Bernhardsson och Måns Schörling samt Ludvig Hauri från Gullspång.

Adam, Elias och Ludvig utgjorde tre av fyra pusselbitar i Västervik/Örnarna 2020 och Måns kommer att göra sin första säsong i serien.

Ludvig Hauri har Örnarna som moderklubb men kommer 2021 att representera Västervik på heltid. Jonny Eriksson som ingick i kombinationslaget 2020 kommer att tävla för Rospiggarna, som är tillbaka med ett lag i ungdomsserien.

Utöver serielaget så kommer Texas Johansson att köra i guldhjälmsklassen. som är en bra förberedelse för att vara redo att kliva in i laget till 2022.

“Det känns rätt att gå in med ett lag under helt egen flagga till nästa säsong”

JOHAN ENGMAN, UNGDOMSANSVARIG I VÄSTERVIK SPEEDWAY

– Det känns rätt att gå in med ett lag under helt egen flagga till nästa säsong då vi har tre lokala killar samt Ludvig som bestämt sig för att fortsätta sin satsning i vår organisation, säger Johan Engman ungdomsansvarig i Västervik Speedway.

“Rolig säsong”

– Vi har en riktigt rolig säsong bakom oss där samtliga i laget var debutanter, alla har utvecklats under säsongen och kommer garanterat fortsätta att ta kliv framåt. Att vi har tre killar med lite rutin efter en säsong av tävlande som kan lotsa in Måns under hans debutsäsong är positivt. Vi har dessutom ett antal yngre killar och tjejer som förhoppningsvis vill fortsätta att träna för att ta över stafettpinnen när de andra tar klivet upp i klasserna.

Gnuggar händerna

Och Västerviks sportchef, Morgan Andersson, gnuggar givetvis händerna.

– Det här är frukten av den satsning på nyrekrytering som tog ett ordentligt avstamp 2019 då vi stod helt utan ungdomsförare på 85cc-klassen.

– Mycket arbete har lagts ned under de två senaste säsongerna för att få fram nya lokala förare. Flertalet gamla förare och andra engagerade i klubben är med och bidrar med kunskap, tid och energi. Just ungdomsverksamheten är något som alla i klubben är överens om att det är viktigt att lägga kraft och resurser på, säger Morgan Andersson.

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

Västervik Speedway sätter upp ett eget ungdomslag 2021 med Västervikskillarna Adam Carlsson, Elias Bernhardsson och Måns Schörling (saknas på bild) samt Ludvig Hauri från Gullspång. FOTO: VÄSTERVIK SPEEDWAY

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS