Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Kulturchefen: “Vi ställer om, men vi ställer inte in”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

“Kulturavdelningen har vägrat in i det sista att vika ner sig, att ge upp hoppet. Men nu får vi konstatera att det inte kan bli ett Sommartorg precis på samma sätt som tidigare år”, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.
– Vi ställer om, men vi ställer inte in. Det blir fortfarande konserter, bara på ett annat sätt, säger kulturchef Peter O Ekberg.  
 

“Folkhälsomyndigheten gör inga lättnader vad gäller restriktionerna för folksamlingar, femtio personer fortsätter att vara maximalt antal som får samlas. Därför kan det inte bli konserter på Sommartorget som det varit de senaste åren, och som blivit ett väldigt uppskattat och omtyckt inslag i sommarens Oskarshamn”, skriver kommunen.

 – Vi har verkligen inte gett upp och tänker absolut inte ställa in! Vi kör ändå och gör konserterna tillgängliga för publiken genom digitala kanaler. Sommartorgets musikupplevelser är alldeles för bra för att bara läggas ner, vi måste ha lust i livet också, säger Peter O Ekberg.

“En digital kanal för lokalt kulturellt innehåll finns redan i Kulturkanalen Oskarshamn, vars program går att se genom kommunens webbplats, Youtube-kanal och Kulturhusets Facebook-sida. Innehållet är både livesänt och förinspelat och har visat sig vara efterlängtat – den bara några veckor gamla kanalen har redan tusentals visningar på de program som publicerats. Det blir också där publiken kommer kunna njuta av Sommartorgets program i sommar”, skriver kommunen.

Programmet klart sedan innan

“Bokningarna till Sommartorget görs av Christian Åberg på Brädholmen Event och ett program fanns redan på plats när pandemin slog till. Flera av artisterna kommer nu ändå till Oskarshamn – men då för att spela in i studion i Kulturhuset istället för på Sommartorget.”

– Vi har ett program med riktigt bra artister och jag är glad att de väljer att komma hit och spela in hos oss så vi kan genomföra Blå torsdag även om det blir digitalt, säger Christian Åberg.

“Konserterna spelas in i juni och kommer att släppas på torsdagar klockan 19, precis den tid artisterna hade klivit upp på scenen på Sommartorget. Och även om man inte kan njuta av musiken på Sommartorget tycker Peter O Ekberg att man ändå kan göra ett event av att se och höra spelningarna digitalt.”

– Bjud hem varandra, men inte för många, se till att ni har coronaavstånd. Sen är det bara att skruva upp volymen och njuta av Sommartorgets artister denna annorlunda sommar. I år lagar vi efter läge och det är fantastiskt att vi ens har möjlighet till det.

Program för Sommartorget i Kulturkanalen Oskarshamn:

9 juli Louisiana Avenue

16 juli Fröken Elvis

23 juli Lisa Lystam Family Band

30 juli Kjell Gustavsson Rhythm & Blues Orchestra

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS