Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Vill du köpa restaurangen och receptionen i Havslätt och arrendera den intilliggande campingen? Ja, då ska du läsa detta

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

“Nu söker Oskarshamns kommun en kreativ entreprenör som vill köpa och driva restaurang och camping i Havslätt.”

Det skriver kommunen i ett pressmeddelande på måndagen.

“Oskarshamns kommun säljer fastigheten Havslätt 1 med byggnaden som i dag är restaurang och reception. Tillsammans med försäljningen finns möjlighet att arrendera campingen som ligger intill fastigheten.”

“Området är ett besöksmål som är viktigt för turismen och för våra invånare”

HENRIK ANDERSSON, KOMMUNDIREKTÖR

– Området är ett besöksmål som är viktigt för turismen och för våra invånare. Vi är måna om att hitta en intressent som vill köpa och driva restaurang eller liknande. Det är viktigt att området fortsätter vara levande och attraktivt, säger kommundirektör Henrik Andersson.

Henrik Andersson, kommundirektör i Oskarshamns kommun. Arkivfoto: Peter A Rosén

“Kommunen arbetar just nu med en ny detaljplan för fastigheten Havslätt 1 som beräknas vinna laga kraft hösten 2022. Syftet med detaljplanen är att säkra framtida användning som restaurang och allmänhetens tillgänglighet till strandområdet”, skriver kommunen.

Försäljning genom tävling

“Försäljningen görs genom en markanvisningstävling där störst vikt, 75 procent, läggs på konceptet och hur det är anpassat till platsen, och hur det kompletterar Oskarshamns övriga utbud av restauranger, campingar och aktiviteter. Hur förslaget tar hänsyn till hållbarhet kommer också att vägas in i bedömningen.”

“Bidrag i tävlingen ska vara inne senast 19 augusti och ett beslut kommer att tas under hösten.”

“Köparen av fastigheten Havslätt 1 har möjlighet att teckna ett 15-årigt arrendeavtal för Havslätts camping. I arrendeavtalet ingår köpet av byggnaderna på campingområdet inklusive all inredning och utrustning i befintligt skick. Den vinnande aktören kan ta över tidigast januari 2023”, skriver kommunen.

Fakta om markanvisningstävling

“En markanvisning innebär att en exploatör under en viss tid och på givna villkor får rätt att ensam förhandla med en kommun om att köpa ett markområde för att utveckla det. För att välja vem som ska få markanvisningen anordnar kommunen en tävling. Tävlingen är öppen för alla. Kommunen bedömer förslagen utifrån givna kriterier. Det formella beslutet fattas sedan av kommunfullmäktige genom godkännande av försäljningen under förutsättning att den nya detaljplanen vinner laga kraft”, skriver kommunen.

Foto: Oskarshamns kommun

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS