Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ytterligare två personer i Kalmar län har smittats av det nya coronaviruset

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

KALMAR LÄN

Ytterligare två personer i Kalmar län har smittats av det nya coronaviruset. Därmed finns det sammanlagt sju bekräftade covid-19-fall i länet.

De senaste fallen är smittade under resa till Österrike och har identifierats genom kontaktspårning till ett tidigare bekräftat fall.

Region Kalmar län har fortfarande kapacitet att provta personer med symtom som kommer från de riskområden som WHO definierar. Annars koncentreras nu provtagningen till personer som behöver läggas in i samband med luftvägsinfektion och viss personal inom hälso- och sjukvården.

Symptomfria jobbar som vanligt

–  Provtagningsstrategin har ändrats nationellt och syftar till att skydda de grupper som riskerar att bli svårt sjuka och till att minska smittspridningen inom vård och omsorg. Det gör vi bland annat genom att ta prov på dem som kommer in med akuta luftvägssymtom och som behöver läggas in för sjukhusvård. Vi kommer också att provta hälso- och sjukvårdspersonal med nyckelfunktioner, om de har symptom. Symptomfri personal jobbar som vanligt. Prioriteringen av vilka som behöver provtas sker löpande och utifrån rådande situation, säger Lisa Labbé Sandelin, smittskyddsläkare i Region Kalmar län.

Till allmänheten gäller rådet att den som har förkylningssymtom ska stanna hemma och undvika sociala kontakter. Två dagar efter att man är symtomfri igen kan man återgå till arbete och skola.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: FREEPIK
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS