16 bekräftade coronafall i Oskarshamns kommun

16 bekräftade coronafall i Oskarshamns kommun

2020-05-08 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Enligt Region Kalmar län har Oskarshamns kommun i skrivande stund 16 bekräftade coronafall.

I övrigt ser det ut så här i länet:

Kalmar 85 bekräftade fall.

Västervik 24

Torsås 20

Mönsterås 20

Nybro 12

Mörbylånga 11

Vimmerby, Hultsfred, Högsby, Emmaboda och Borgholm har färre än tio fall och av patientsekretesskäl anger inte Region Kalmar län det exakta antalet för dessa kommuner.

Den gångna veckan har varit fortsatt stabil när det gäller covid-19-fall inom sjukvården i länet. Antalet inlagda har legat på en konstant nivå.

– Det är fortfarande för tidigt att säga något om utvecklingen framöver. Just nu kan man uppfatta det som att vi är på en platå där vi inte vet åt vilket håll det ska gå, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.

På fredagen var totalt 37 personer inlagda med covid-19 på Länssjukhuset i Kalmar och Västerviks sjukhus. 7 av dessa vårdades också på intensivvårdsavdelning. Fram till fredagen har totalt 210 personer konstaterats smittade av de provtagningar som analyseras vid det mikrobiologiska laboratoriet i Kalmar.

– Nu när vi har så många bekräftade fall ger det oss också en bättre bild över smittspridningen i Kalmar län, kommun för kommun. Det är en övervikt på södra länet, inte minst Kalmar, Torsås och Mönsterås. I norra länet finns inte lika många bekräftade fall, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Lisa Labbé Sandelin är smittskyddsläkare i länet. FOTO: FREEPIK / REGION KALMAR LÄN
Dela gärna artikeln: