Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Symboliskt tack till sjukvårdspersonalen i länet som har jobbat med covid-19

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LÄNET

Idag har landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård delat ut en fana till Region Kalmar läns sjukvårdspersonal. Fanorna tjänar som ett symboliskt tack till alla som har arbetat och arbetar med att bekämpa covid-19.

Vid en liten ceremoni togs personalens fana emot av hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist, sjukhuschef Annkristin Svensbergh, och Henning Ronold, verksamhetschef på infektionskliniken på Länssjukhuset i Kalmar (där covid-19-patienterna har vårdats).

– Vi vill tacka er alla för arbetet under den här första delen av pandemin. Det här är ett litet symboliskt tack. Jag hoppas också att vi kan fortsätta det goda samarbete vi har haft i länet och fortsätta hålla smittspridningen på en låg nivå, säger landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

Samtliga Sveriges regioner har fått motta flaggor eller fanor, efter beslut av Stiftelsen Sveriges nationaldag. Landshövdingarna har fått uppdraget att dela ut flaggan eller fanan till det största sjukhuset i varje region. Initiativet ska ses som en hedersbetygelse och ett tack till samtlig vårdpersonal som har arbetat och arbetar med den pågående pandemin. Stiftelsen vill genom att använda den svenska flaggan, en av de främsta symbolerna för Sverige, hedra och tacka sjukvårdens medarbetare

– Under våren ställde vi snabbt om verksamheten på våra sjukhus i länet för att kunna hantera konsekvenserna av coronapandemin. Jag är stolt över den insats som våra medarbetare har gjort, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.

Stiftelsen Sveriges Nationaldag är en opolitisk sammanslutning med syfte att väcka intresse för nationaldagen och den svenska flaggan. Huvudmän är Sveriges landshövdingar och stiftelsens beskyddare är kung Carl XVI Gustaf.

FOTO

LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS