Fotboll: Högsby IK föll i Karlskrona – tufft läge i bottenstriden

Div 2 Södra Götaland

FK Karlskrona – Högsby IK  5-2 (2-0)

Mål Högsby: Ike Fofanah 2

KARLSKRONA/OSKARSHAMN

Högsby IK kvitterade sent, men förlorade ändå till slut med 2-5 (0-2) mot Karlskrona och med tre omgångar kvar är kvalplatsen i stor fara.

Hemmalaget tog ledningen efter tjugofem minuters spel och åtta minuter före halvtid ökade man på till 2–0. En rejäl uppförsbacke för Högsby inför den andra halvleken alltså.

Bara fyra minuter efter paus reducerade Ike Fofanah och efter det fortsatte Högsby att jaga fler mål och kvittering.

Den skulle komma, men det dröjde till den 86:e minuten innan Ike Fofanah satte sitt andra mål fram till 2–2. Där och då såg det ut som att Högsby skulle kunna få med sig åtminstone en viktig poäng hem.

Så blev det inte. I den 90:e minuten satte Karlskrona 3–2 och av bara farten kom det två mål till fram till slutresultatet 5–2.

Jumbon Asarum vann i helgen och är nu bara två poäng bakom Högsby, precis som Eslöv. Det gäller att hålla dessa två lag bakom sig för att behålla kvalplatsen.

Tre matcher återstår av serien och kommande lördag spelar Högsby borta mot tabellfemman IFK Hässleholm.