Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Tonåringar åtalas för en ytterst brutal misshandel i Oskarshamn: Attackerade en man bakifrån med en glasflaska

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Fem tonåringar åtalas för grov misshandel efter en händelse på Norra vägen i Oskarshamn den 8 oktober, då en man i 50-årsåldern blev slagen med en glasflaska, bakifrån.

Mannen blev även misshandlad med slag och sparkar då han låg försvarslös på marken.

De fem tonåringarna ska ha misshandlat mannen tillsammans och i samförstånd, enligt åtalet. En av de inblandade – som ska ha skjutsat de andra till platsen – åtalas för medhjälp till grov misshandel, i andra hand.

Slumpmässigt utvald

Killen i fråga, som har erkänt medhjälp, ska ha varit införstådd med att avsikten var att misshandla en slumpmässigt utvald person.

Efter misshandeln – som ledde till smärta, svullnader, blödning i ena ögonhålan och senhinnan samt sår med blödningar i huvudet – ska han ha kört de andra från platsen – fullt medveten om att en misshandel med slag och sparkar har skett mot en liggande person, står det i åtalet.

I åtalet står det också att misshandeln inleddes med att en av killarna slog en glasflaska, bakifrån, i huvudet på mannen.

Han föll till marken av slaget.

Fyra av de åtalade ska ha slagit och sparkat mannen på kroppen, huvudet och i ansiktet.

”Särskild hänsynslöshet”

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att vara flera mot en, använt livsfarligt tillhygge samt sparkat mot liggande försvarslös person”, står det i åtalet.

En av de åtalade erkänner delvis brott.

De andra förnekar brott.

I bevismaterialet finns rättsintyg (för att bevisa skador och följdverkningar), fotografier samt vittnesuppgifter från en person som såg fyra personer hoppa ut ur bilen vid brottsplatsen.

Det finns ytterligare ett vittne, med iakttagelser som kan bevisa delar av händelseförloppet.

Klipp från TikTok

Det finns även stillbilder från en film av misshandeln i tre telefoner samt ett klipp från TikTok.

Filmen musiksattes med en rapplåt.

I bevisningen finns dessutom en chattkonversation mellan två av de misstänkta, där det framgår att de ville veta vem som hade ”golat” och att de kände till att de var sökta av polisen.

Foto: Åklagarmyndigheten

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS