Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fem roliga sätt att göra fotbolls-VM mer uthärdligt

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

FOTBOLL

Fotbolls-VM är i full gång och vi närmar slutet av turneringen. Det är många som kanske är trötta på alla matcher som tar upp tv-tid under kvällarna, men det finns sätt att göra VM-tittandet till en roligare aktivitet. Detta gäller framför allt för personer som kanske inte är så inbitna i fotboll och vill underhålla sig medan ens partner eller vän vill kolla på sport på tv.

Det är inte alltid lätt att göra saker som man inte tycker om, men ibland så måste man offra sig för sina nära och kära. Men för den sakens skulle behöver man inte lida, utan kan i stället göra det bästa av situationen. Här kommer fem tips som gör din tid i tv-soffan framför fotbolls-VM lite roligare och lite mer stämningshöjande.

Ät traditionell mat från något deltagarland

En idé kan vara att samtidigt som man tittar på matchen köpa eller laga mat från något eller båda länderna som spelar. Det brukar alltid vara roligt och samtidigt så breddar man sin kulinariska sida genom att testa nya rätter från olika kulturer. Speciellt spännande blir det om det är från ett land som aldrig har varit eller testat maten ifrån. Då blir det helt ny upplevelse!

Detta brukar kunna höja underhållningsnivån på matchen då man kan leva sig in i den mer. Smaklökarna får jobba samtidigt som ser på fotbollen, vilket innebär att man utmanar ytterligare ett sinne. Gör man detta kommer man definitivt njuta mer av matchen och man hittar nya goda rätter som man aldrig hade provat laga själv annars.

Testa på betting

En sak som kan göra aktiviteten mer underhållande är att lägga ett spel på matchen samtidigt som man tittar. Just nu kan man spela på nästan vad som helst och det behöver inte alltid heller vara betting på själva sporten, utan kan i stället på något helt annat. Detta är ett väldigt bra sätt att liva upp sportevent, även om man kanske inte är så förtjust i att titta själv.

Snabbare har massor av olika spel, och man kan spela på nästan vad som helst nu för tiden. Det behöver inte alltid vara på resultat eller på vem som vinner. Man kan till exempel spela på hur många inkast det blir i matchen, eller om något lag kommer få fler gula kort än det andra laget. På så viss kan man höja spänningsgraden i matchen flera nivåer, och Fotbolls-VM blir desto mer underhållande. Glöm bara inte dina pengar på ditt konto när du har spelat klart!

Bjud över några vänner

Ett annat sätt att göra matchen mer underhållande är att titta tillsammans med några vänner. Fotboll som sport kan vara ganska enformigt, framför allt om man inte har spelat själv. Det är därför perfekt att titta med andra, så man kan prata med varandra under tiden som det är avbrott eller matchen har stagnerat.

Detta går perfekt att kombinera med punkten innan, då man kan passa på att bjuda på middag samtidigt som man tittar på matchen. En middagsbjudning brukar vara väldigt uppskattat, och du som värd får som kanske inte är så förtjust i fotboll kan underhålla dig genom att vara social och trevlig mot dina gäster.

Se en match på en sportbar

Om man är själv eller med andra och vill ha en bättre fotbollsupplevelse kan det vara läge att pröva gå till en sportbar och se matchen. Det brukar alltid finnas likasinnade och bihang som ser matchen där. Det är ett utmärkt tillfälle att träffa lite nytt folk, samtidigt som du får se matchen i ett sammanhang där sport uppskattas. Då brukar det alltid bli bra stämning och underhållningen får en ny dimension när man tittar på fotboll i en sportbar.

Det går också utmärkt att gå ut med sitt sociala gäng som brukar kolla på fotboll tillsammans. Fördelarna med detta är att någon slipper vara värd och man behöver därför inte städa och underhålla gästerna på samma vis, det sköter ju serveringspersonalen i en sportbar. Visst, det kanske kostar en slant extra, men det kan det vara värt för att slippa allt stök som det innebär att bjuda över folk.

Ta en paus från VM

Ibland blir det helt enkelt bara för mycket som under ett mästerskap som VM. Det kan därför vara lägligt att ta en paus från allt sporttittande och hitta på något annat i stället. Man kan hitta på vad som helst, förutom att titta på sport. Detta kan ge både energi och suget tillbaka efter några dagar. Då kan börja titta igen och man blir med ens mer taggad på att titta på mästerskapet igen.

En sådan paus är perfekt att ta efter gruppspelet. Då hinner man bli sugen på sport igen lagom till de sista matcherna, som också är de viktigaste i hela turneringen. Det går ju att följa resultat hur enkelt som helst på massa olika sidor nu förtiden. Dessutom slipper du boka upp hela kvällarna för att titta på fotboll. Detta är också en bra om du har barn i hemmet, som inte bör ha så mycket skärmtid.

Glöm inte att få tillbaka!

Detta är några tips som kan hjälpa dig att göra fotbolls-VM lite mer intressant så att du får mer sug av att kolla på matcherna. Denna artikel kanske inte rör de som är tokiga i fotboll, utan till de som kanske inte är helt frälsta men kanske blir tvungna att titta av någon anledning.

Testa någon av ovanstående punkter och du kommer garanterat att få en rolig stund i tv-soffan. Detta är någon som uppskattas av samtliga människor i hemmet och stämningen under ett intensivt mästerskap kan bli väldigt mycket bättre om man använder sig något av dessa knep.

På många sätt gäller det att göra det bästa av stunden. Och för dig som kanske inte är frälst på fotboll får kompromissa genom att vara lite påhittig under tiden. Men se bara till att du får tillbaka något när du väl gör något som du är intresserad av!

Foto: Fauzan Saari/Unsplash

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS