Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Adolfson (S): ”Att cykelsatsningen gett utdelning redan ger vinster på många plan”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”2020 års hälsobokslut har likt året i övrigt påverkats av pandemin och de omfattande insatser som medarbetare gjort för att möta konsekvenserna av den. Trots det finns det ljusglimtar i pandemimörkret. Under 2020 infördes ett digitaliserat stöd för att förenkla uttaget av bidraget. Så tycks också ha skett då uttaget av friskvårdsbidraget ökat med 7,8 procent sedan 2019”, skriver länsunionen i Region Kalmar län i ett pressmeddelande på torsdagen.

– Det känns väldigt bra att fler medarbetare tagit del av friskvårdsbidraget, som vi under 2020 höjde med 200 kronor per år, säger Mattias Adolfson (S), ordförande i personalutskottet.

”Under 2019 infördes möjligheten för tillsvidareanställda att som förmån hyra en cykel. Under 2020 har 770 medarbetare nyttjat den förmånen. Av de som hyrt en cykel tog 35 procent cykeln till jobbet innan satsningen, det har nu ökat till 60 procent.”

”Goda fördelar”

– Att cykelsatsningen gett utdelning redan ger vinster på många plan. Det ger goda fördelar för både den egna hälsan och miljön. Jag hoppas att fler medarbetare kan ta del av den här strålande hälsofrämjande insatsen, säger Mattias Adolfson (S).

”Pandemin har under 2020 haft en stor påverkan på sjukfrånvaron. Den trend som setts sedan 2017 med en minskning av den totala sjukfrånvaron i Region Kalmar län har under 2020 brutits. Samma utveckling syns även nationellt. Sjukfrånvaron totalt sett mätt i timmar har ökat från 709 390 år 2019 till 849 914 år 2020. I timmar är långtidsfrånvaron i stort sett detsamma som 2019”, skriver länsunionen.

”Ingen överraskning”

– Att pandemin har påverkat korttidssjukfrånvaron är ingen överraskning. Medarbetare har varit kloka i att stanna hemma vid minsta symtom vilket är mycket bra. Att långtidsfrånvaron i stort är oförändrad tyder på att det är just covid-försiktighet som påverkat sjukfrånvaron, säger Mattias Adolfson.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS