Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Så mycket väntas O-Ringen Smålandskusten 2024 generera i turismekonomisk effekt

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

140 miljoner kronor.

Så mycket väntas O-Ringen Smålandskusten generera i intäkter, så kallad turismekonomisk effekt. Oskarshamns kommun är värd för O-Ringen, världens största orienteringstävling, och kommunen räknar med att ta emot mellan 20-25 000 besökare under tävlingsveckan i sommar.

Tillväxt- och näringslivskontoret på Oskarshamns kommun uppmanar lokala företagare att växla upp inför O-Ringen som går av stapeln vecka 30, det vill säga den 20-26 juli. För att förenkla för företagen så har kommunen gjort det enklare för företag att utöka sin verksamhet under en period som omfattar tre veckor runt O-Ringen.

Förenklade tillstånd

Företag som vill ha en större uteservering, fler ställplatser eller liknande behöver inte söka tillstånd för att utöka sin verksamhet. Dock behöver samhällsbyggnadskontoret få information om vilka insatser som görs och vem som är ansvarig. Efter O-Ringen vill samhällsbyggnadskontoret ha en bild som visar att verksamheten är återställd.

”Ju bättre vi är tillsammans desto mer kan vi räkna med att få tillbaka!”, skriver tillväxt- och näringslivskontoret på Oskarshamns kommun i ett mejlutskick där man samtidigt tillägger att den förenklade processen inte gäller för alkoholtillstånd som ska hanteras enligt vanliga rutiner.

Näringslivsarena

Under O-Ringen Smålandskusten 2024 finns det även möjlighet för näringslivet att visa upp sin verksamhet och karriärsmöjligheter för de tusentals besökare som medverkar i tävlingarna samt publik på plats. I Döderhultsdalen, där O-Ringen har sin huvudarena och camping, kommer det att finnas en näringslivsarena med montrar och en scen med 100 sittplatser.

”Förutom att monterägarna får möjlighet att visa upp sig så kommer det också att vara ett späckat scenprogram i tältet för att locka in besökare. Näringslivschefen Johanna Wihl och Magnus Franzén från Attraktiva Oskarshamn kommer att vara på plats på näringslivsarenan och agera värdar och konferencier”, skriver Tillväxt- och näringslivskontoret.

Magnus Franzén och Johanna Wihl
Magnus Franzén och Johanna Wihl kommer att agera värdar och konferencier på näringslivstorget under O-Ringen Smålandskusten 2024. Foto: Oskarshamns kommun

Foto: Svenska Orienteringsförbundet

+1
10
+1
1
+1
3
+1
7
+1
2
+1
1
+1
6

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS