Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Äggleveranser från CA Cedergrens stoppas på obestämd tid

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

FLISERYD

Sveriges största äggproducent, CA Cedergren i Fliseryd, larmade om salmonella i förra veckan. Nu har salmonellabakterier bekräftats i gårdens packeri vilket medför att alla leveranser av ägg från gården till konsumenterna stoppas på obestämd tid. Det rapporterar SVT Småland på måndagen.

I början av april upptäcktes salmonellasmitta upptäcktes i äggproducentens packeri efter en rutinkontroll. Alla äggen stoppades då från att nå konsument. Provsvaren som har odlats i ett laboratorium visar nu att den misstänkta smittan var salmonella.

– Vi ska sanera packeriet nu, sen får vi ta nya prover och se om vi kan hitta några fler spår, säger Maud Cedergren som driver gården till SVT Småland.

Alla leveranser av ägg till konsument stoppas på obestämd tid och trots att äggproducenten står för 17-18 procent av den svenska marknaden för ägg så ser det inte ut att bli brist på ägghyllorna i butikerna.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS