Äkta hattrick av Jonathan Nilsson när Ruda IF vann

RUDA/OSKARSHAMN

Ruda besegrade Lessebo med 4-1 (3-1) och har fortfarande möjlighet att nå en kvalplats med en match kvar att spela.
-Det var en komfortabel seger idag, nu får vi göra vårt på lördag så får vi se hur långt det räcker, säger Ruda-tränaren Thobias Eriksson.

Ruda hade svårt att komma igång i början av matchen mot Lessebo och det var faktiskt gästerna som tog ledningen i med tio minuter kvar av första halvlek.
-Det var krystat från vår sida och vi hade svårt att komma igenom i djupled, det var först efter deras mål som vi klev på ordentligt, säger Thobias Eriksson.
En som klev på ordentligt var Jonathan Nilsson som på åtta minuter gjorde tre mål och vände helt på matchen. Två nickmål och ett på straff och det var 3-1 till Ruda i paus. Ett äkta hattrick.
-Det syntes redan i förra matchen att han hade något på gång, säger Thobias Eriksson, som menar att målen avgjorde matchen.
-Lessebo orkade inte resa sig efter tre mål i baken precis före paus. I andra halvlek spelade vi kontrollerat och gjorde byten så att alla fick spela.
Hampus Nilsson fastställde slutresultatet till 4-1.
I ett stabilt Ruda får målskyttarna Jonathan Nilsson och Hampus Nilsson extra beröm.

Om en vecka spelar Ruda sista matchen borta mot Borgholm. Seger där samtidigt som IFK Påryd förlorar så tar Ruda hand om kvalplatsen.
-Påryd möter jumbon Ängö så det är kanske inte så troligt att de förlorar. Samtidigt har vi en tuff bortamatch, men allt kan hända. Hur det än blir har vi gjort en riktigt bra säsong, avslutar Thobias Eriksson.