Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Aktivitetscenter på Dämmen i Kristdala får ytterligare stöd på 350 000 kr från kommunen

ANNONS

KRISTDALA

Kristdala samhällsförening har i samverkan med lokala aktörer, ungdomsråd och invånare tagit fram utvecklingsprojektet med ambitionen att skapa en attraktiv samlingsplats, uppmuntra till utomhusaktivitet och bidra till folkhälsan.

Nu får föreningen ytterligare 350 000 kr för att finansiera projektet.

Med detta stöd kan även discgolfbana samt vandringsled/MTB-bana inkluderas i Dämmen-projektet. Det finns redan arbetsgrupper som startat upp arbetet.

– ”Det ska bli spännande att följa projektet, hoppas att det ska bli en plats till glädje för många. Det breda utbudet av aktiviteter talar för att det blir ett attraktivt område både för de boende i Kristdala med omnejd och även för besökare säger”, Ingela Ottosson (M), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

Total budget på cirka 3 miljoner

Föreningen har en pågående ansökan om medel hos Allmänna arvsfonden. I februari beslutade kommunstyrelsen om medfinansiering i Kristdala samhällsförenings projekt ”Utveckling av aktivitetscenter, Dämmen” genom ett bidrag på 260 000 kronor och genom utegym anlagt av kommunen.

Det har nu visat sig att det redan anlagda utegymmet tyvärr inte kan tillgodoräknas som medfinansiering därför behövs nu ett ytterligare bidrag på 350 000 kronor för att finansiera projektet. Total budget för projektet är ca 3 miljoner kronor.

Beslut tas den 1 juni

1 juni kommer kommunstyrelsens arbetsutskott besluta om bidrag till Kristdala samhällsförening med 350 000 kronor för medfinansiering i  aktivitetscenter på Dämmen i Kristdala. Bidraget till Kristdala samhällsförening är en del av en överenskommelse mellan Moderaterna och Socialdemokraterna och är en av flera satsningar till föreningar för att stötta utvecklingen runt om i kommunen.

– ”Det är väldigt tacksamt att KS stöttar projektet med mer pengar. Nu finns det stora möjligheter för oss att genomföra inte bara det som redan är planerat utan även fler aktiviteter som framkom under vårens invånarenkät. Två arbetsgrupper med engagerade invånare jobbar på med att undersöka möjligheterna till en discgolfbana och en kombinerad MTB- och vandringsled runt Kristdala. Det har dragit ut på tiden med att hitta finansiering till ett sånt här omfattande projekt men nu börjar äntligen alla pusselbitar komma på plats”, säger Annicka Gunnarsson, projektledare för Aktivitetscenter Dämmen och ordförande i Kristdala samhällsförening.

Det finns stora möjligheter för utveckling på Dämmen som ligger centralt i Kristdala. Arkivfoto: Peter A Rosén

FAKTA / Aktivitetscenter Dämmen

I ett lokala utvecklingsprojekt som startade 2018 och pågår till 30 juni har det tagits fram en projektplan för ett aktivitetscenter på Dämmen för att kunna skicka in en ansökan till Allmänna Arvsfonden. Den totala investeringen för aktivitetscentret ligger på drygt 3 miljoner kronor och för att kunna söka stöd krävs en medfinansiering på 30%.

Enligt projektplanen så ska följande aktiviteter finnas på Dämmen:

 • Nya stoplar med LED-belysning
 • Padelbana
 • Multisportrink 20×40 meter
 • Skatepark
 • Asfaltsmålning med cykelbana 20×20 meter
 • Asfaltsmålning Schackspel
 • Lekyta för mindre barn
 • Vindskydd med grillplats
 • Sanitetsbyggnad med HWC + 2 WC
 • Kontor/förråd
 • Befintliga boulebanor
 • Befintlig pulkabacke
 • Befintlig dirtbana

Foto: Freepik
Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS