Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Äldre kvinna stal för 163 kronor på Algots i Mönsterås: Så straffas hon

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS

En kvinna i 80-årsåldern, med adress i Jönköpings län, döms för ringa stöld efter att ha tagit varor till ett värde av 163 kronor på Ica Supermarket, Algots Matmarknad i Mönsterås AB, den 18 april i år.

Hon ska betala 4 500 kronor i dagsböter och 1 000 kronor i en avgift till brottsofferfonden.

Kvinnan har medgett de faktiska omständigheterna men förnekat brott då hon inte har haft uppsåt till gärningen, enligt egna uppgifter.

Hon har dock sagt att hon inte betalade för lax, vitlök och palsternacka – ”således föreligger de objektiva förutsättningarna för ringa stöld”, skriver tingsrätten i domen.

Kvinnan har sagt att hon inte minns vad hon scannade eller inte.

Litar inte på sig själv

”Hon minns att hon lade palsternackan åt sidan för att det inte skulle bli så knöligt med andra varor. Hon har scannat tidigare men efter denna händelse litar hon inte på sig själv längre. Hon kommer inte att scanna någon mer gång. Hon har inget minne av laxen eller vitlöken heller. Hon gömde inte undan laxen i bilen utan kassen välte och laxen åkte ner på golvet. Hon tror inte att hon ens tittade på beloppet när hon betalade för varorna. Hade hon gjort det hade hon väl sett att det verkade vara för lite eftersom laxen var dyr. Hon hade haft pengar att betala för samtliga varor, vilket hon även gjorde sedan”, skriver rätten, som konstaterar att de uppgifter vittnet lämnat står mot kvinnans uppgifter.

Motbevisad

”Någon anledning för honom att beljuga NN har inte framkommit. Vittnet har på ett detaljerat sätt beskrivit hur han uppmärksammat NN inne i butiken då hon lagt till sig en lax utan att scanna den och hur han sedan följt hennes förehavanden inne i butiken och efter det hon passerat utgången och gått till sin bil. Han har berättat att han och en kollega konfronterat NN ute vid hennes bil och att hon i samband därmed börjat riva med handen i kassen och ställt den på golvet i bilen och samtidigt tagit ur laxen och lagt den under sätet i samband med att de skulle kontrollera innehållet i kassen med varorna från Algots. Han uppfattade det som att NN försökte gömma laxen för dem. Kassen ramlade inte utan NN tog sina händer och föste undan den. Han har inte misstagit sig på detta. NN:s (kvinnans) uppgifter är således motbevisade. Under dessa förhållanden är det genom NN:s agerande visat att hon har agerat med uppsåt. Gärningen är styrkt och NN ska dömas för ringa stöld”, skriver rätten.

Genrebild: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS