Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Alexander Sjögren till final i Kockarnas kamp

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Oskarshamnaren Alexander Sjögren är i final Kockarnas kamp. Där ställs han öga mot öga mot stjärnkocken Jonas Lagerström.

I Kockarnas kamp som sänds på TV4 har Alexander lyckats kamma hem många medaljer och i veckans avsnitt gick han vidare till finalen efter en såstävling där deltagarna skulle göra en sås som passar till vildsvin.

Stjärnkockarna Alexander Sjögren och Jonas Lagerström ställs nu öga mot öga i den prestigefyllda finalen efter att David Enmark fick lämna tävlingen med en tredjeplats i bagaget.

Fick cancerdiagnos som 22-åring

I Alexander Sjögrens avsnitt, som sändes den 27 oktober, berättar Alexander om cancerdiagnosen han fick efter att ha uppsökt sjukvård på sin 22-årsdag.

Tårarna rinner nedför Alexanders kinder när under en middag med stjärnkockarna berättar om hur han fick diagnosen Hodgkins lymfom, lymfkörtelcancer. Ett år efter med cellgiftsbehandling hittade läkarna inget mer.

Hittade drömlokalen i Malmö

Alexander Sjögren är född och uppväxt i Oskarshamn och det är här han fick sin första kockfostran. Efter några år runt om i Sverige och de brittiska öarna hamnade Alexander Sjögren i Skåne där han arbetade på tidigare Kockarnas kamp-deltagaren Anders Vendel och hans prisade restauranger.

Förutom finkrogar har Alexander Sjögren gedigen erfarenhet av matlagningsstävlingar med tredjeplatser i Årets kock och Bocuse D´0r i bagaget. Efter två års totalt fokus på Bocuse D´0r hittade Alexander Sjögren drömlokalen i Malmö där han nu driver den egna finkrogen Mutantur.

Final nästa vecka

Nu återstår att se om Alexander kammar hem förstapriset i Kockarnas kamp. Finalavsnittet visas den 10 november.

Alexander Sjögren är klar för final i Kockarnas kamp. FOTO: TV4

Fakta/Kockarnas kamp

Några av Sveriges mest framstående kockar utsätts för tuffa prov när de tävlar mot varandra i yrkesskicklighet och sätter sin ära på spel. Till sist står en av dem som vinnare. Kockarnas kamp visas på TV4, TV4 Play och Cmore.

TEXT

ANNICKA GUNNARSSON

annicka@oskarshamns-nytt.se

FOTO

TV4

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS