Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Anders Åkesson (C): ”En stor besvikelse”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Det är med stor besvikelse som vi läser att regeringen nu har beslutat att ge tillstånd för den ledning som ska byggas mellan Nybro och Hemsjö. Under hela processen så har berörda markägare och kommuner motsatt sig byggande med den teknik som svenska kraftnät föreslagit, dessa synpunkter har regeringen tyvärr valt att bortse ifrån”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande på torsdagen.

– Vi är fullständigt överens om att ledningen behövs för att öka överföringskapaciteten, så vi är inte på något sätt emot ledningen men vi har hela tiden drivit frågan att man ska använda ny och modern teknik, säger Anders Åkesson (C), riksdagsledamot från Kalmar län.

– Det är stor besvikelse för både Nybro och Emmaboda kommuner idag, vi hade hoppats på att regeringen skulle ha förmåga att lyssna in de synpunkter som vi som kommuner och de markägare har lämnat över vilken negativ påverkan en luftledning skulle ha, säger Christina Davidson, kommunstyrelsens ordförande i Nybro kommun.

”Onödigt”

– Det blir sammanlagt enorma arealer som nu staten konfiskerar från privata markägare. Det är onödigt stora eftersom det finns ny och modern teknik att bygga med, men nu väljer regeringen en annan väg, säger Anders Åkesson.

”Regeringen valde samtidigt att inte fatta beslut om sträckningen Ekhyddan – Nybro då de ville ha in vissa kompletteringar, men dagens besked innebär ändå en tydlig markering från regeringens sida att man inte är intresserade av att använda sig av marksnålt byggande och vi ser en stor risk i att när beslutet väl kommer för sträckan Ekhyddan – Nybro så kommer även det innebära att det blir ett beslut om en luftledning”, skriver Centerpartiet.

– Hade regeringen lyssnat på kommunerna och markägarna så hade denna ledning kunnat byggas med ett stort stöd av lokalbefolkningen. Det är en stor besvikelse att regeringen nu väljer det alternativ som är det sämsta tänkbara, säger Anders Åkesson. 

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS