Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Anders Åkesson (C): “Jag har stora förhoppningar”

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LÄNET

– I dag presenteras Trafikverkets nationella infrastrukturplan och jag har stora förhoppningar på att vi kommer att få se viktiga satsningar på infrastrukturen i Kalmar län, säger Anders Åkesson (C), riksdagsledamot från Kalmar län.

”Nationellt har Centerpartiet varit med och arbetat fram riktlinjerna i form av proposition, riksdagsbeslut och regeringsdirektiv”, skriver Centern i ett pressmeddelande.

– Jag förväntar mig att flera punkter som har sin bäring i Januariavtalet finns med på listan, exempelvis satsningar på vägunderhållet och underhållet av våra järnvägar. En annan punkt som varit viktig för Centerpartiet är satsningar på cykelvägar i hela landet, upprustning av också de mindre vägarna och ett stopp för hastighetsneddragningar, säger Anders Åkesson.

“Ur Kalmar läns perspektiv så hoppas jag att vi kommer att få se satsningar på Stångådals- och Tjustbanan”

ANDERS ÅKESSON (C), RIKSDAGSLEDAMOT

– Ur Kalmar läns perspektiv så hoppas jag att vi kommer att få se satsningar på Stångådals- och Tjustbanan samt ordentliga satsningar på de återstående flaskhalsarna på E22, en fortsatt upprustning av riksväg 25 – i synnerhet i Kronobergs län, fortsätter Anders Åkesson.

– Centerpartiet har drivit på i frågan om att öka anslagen till de regionala transportplanerna som Region Kalmar län och länets kommuner beslutar om och där vet vi att vi redan uppnått resultat, den regionala ramen för länet har nu passerat en miljard i omfattning, det är bra eftersom de pengarna verkligen behövs. Nu hoppas jag att vi också får se en större andel än vanligt av de flera hundra miljarderna i den nationella planen också hamnar i Kalmar län, säger Anders Åkesson.

Efter att Trafikverkets förslag nu presenterats så kommer det att gå ut på remiss till och med den 28:e februari 2022 och sedan vidare till regeringen för slutligt fastställande.

– Under remisstiden så kommer jag att ägna tiden åt att samtala med aktörer i länet och resten av landet om hur vi ska gå vidare. Jag och Centerpartiet kommer att fortsätta att arbeta för mer infrastruktursatsningar i hela Sverige och då inte minst i Kalmar län, säger Anders Åkesson.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS