Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

Aktuellt

Anders Åkesson (C) vill se ett snabbt beslut i slutförvarsfrågan

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

LÄNET

”Under tisdagen presenterade statsminister Magdalena Andersson sin nya regering, en regering som innehöll flera nya namna efter att Miljöpartiet brådstörtat lämnade regeringen i förra veckan, till ny klimat- och miljöminister utsågs Annika Strandhäll”, konstaterar Centerpartiet i ett pressmeddelande.

”Frågan om det uttjänta kärnbränslet har legat på regeringens bord för beslut under en lång tid men den gamla S/MP-regeringen med dåvarande klimat- och miljöminister Per Bolund (MP) i spetsen har inte mäktat med att ta sitt ansvar och fatta de nödvändiga besluten och tidigare i år beslutade Bolund, i strid mot flera tunga remissinstanser, att bryta ut frågan om utökad kapacitet vid mellanlagret på CLAB i Oskarshamn och bevilja tillstånd för utökad kapacitet. Detta är ett beslut som satte Oskarshamns kommun och deras invånare med Svarte Petter i hand och som en konsekvens av detta beslut så valde riksdagsledamoten Anders Åkesson (C) att anmäla Per Bolund till konstitutionsutskottet”, skriver partiet.

– Nu har vi en ny S-märkt klimat- och miljöminister på plats och jag förväntar mig nu att Annika Strandhäll agerar snabbt och fattar ett snabbt beslut så att vi kan komma vidare i slutförvarsfrågan, det är regering skyldiga Oskarshamns kommun som är en av de kommuner som under flera decennier har tagit ett väldigt stort ansvar för att lösa denna nationella fråga, säger Anders Åkesson.

– Jag kommer skyndsamt att ta upp frågan med den nya ministern för att ligga på så att Oskarshamns kommun och deras invånare inte ska behöva bli sittande med Svarte Petter även i framtiden, kan Finland fatta beslut på en ansökan som i princip är en kopia på SKB:s ansökan så borde också Sverige kunna fatta ett beslut snarast, säger han.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS