Peter Wretlund (S): ”Besynnerligt att man går ut och skjuter sig i foten”

Peter Wretlund (S): ”Besynnerligt att man går ut och skjuter sig i foten”

2022-08-16 Av av Oskarshamns-Nytt

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

LÄNET

”Industriforum i Kalmar län startades förra hösten med höga ambitioner. Företrädare för näringsliv, fackförbund och region skulle ”skapa en helhetssyn och behandla långsiktiga frågor av strukturell och strategisk karaktär med bäring på framtid och utveckling”. Men forumet har ännu inte börjat fungera, vilket bekräftades vid dagens möte”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande på tisdagen.

– Tyvärr måste vi konstatera att forumet har varit ett fiasko. Ännu ett år efter att forumet startades finns det ingen klarhet om vad forumet ska ha för syfte eller hur det ska arbeta. Det är fortfarande oklart vilka frågor som ska diskuteras i forumet. Det har varit mycket snack men ingen verkstad. Industrins ställning i länet har inte stärkts ett dugg, säger Anders Andersson (KD), oppositionsråd i Region Kalmar län.

– Vi har försökt att bidra till att ge industriforumet ett innehåll. Men som företrädare för Kristdemokraterna och Moderaterna kan vi inte ta ansvar för hur forumet har utvecklats eller snarare undgått att utvecklas. Det är absurt att elkrisen inte hittills har haft en självklar plats i ett industriforum. Om inte industriforumet nu äntligen kommer igång och börjar leverera något som skapar mervärde för näringslivet kommer vi att lämna det, säger Pär-Gustav Johansson (M), oppositionsråd.

– Det är lättare att förstöra än att bygga upp något. Besynnerligt att man går ut och skjuter sig själv i foten efter arbetsmötet i industriforumet i dag. I dag är det viktigare än någonsin med ett industriforum, säger regionrådet Peter Wretlund (S), bilden, till ON.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln med dina vänner: