Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Anders Andersson (KD): “Jag finner det högst märkligt”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”I ett pressmeddelande utsänt under torsdagen beklagar sig företrädare för den S-ledda majoriteten i Region Kalmar län över att KD tillsammans med M vill att tåg på sträckan Linköping-Kalmar ska stanna i Mörlunda. Anders Andersson (KD), vice ordförande i kollektivtrafiknämnden, är inte imponerad”, skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

-– I Mörlunda finns de praktiska förutsättningarna för att tågen ska kunna stanna och människor kliva på och av. Denna förbättring av människors resmöjligheter vill inte den S-ledda majoriteten höra talas om. De sätter hela sitt hopp till investeringar som ligger långt fram i framtiden och som vi inte ens vet om de någonsin kommer att bli av, säger Anders Andersson. 

“Det är inte så väldigt länge sedan Peter Wretlund med flera utlovade grönt ljus för pendeltågstrafik på Stångådalsbanan. Underlaget för detta löfte var i bästa fall svagt”

ANDERS ANDERSSON (KD)

– Det är inte så väldigt länge sedan Peter Wretlund med flera utlovade ”grönt ljus” för pendeltågstrafik på Stångådalsbanan. Underlaget för detta löfte var i bästa fall svagt, men sedan dess har vi fått ny information som väcker ännu fler frågor. Jag finner det högst märkligt att majoriteten går i taket för en praktisk och pragmatisk lösning men utan bekymmer skriver ut löften den inte har någon chans att uppfylla, fortsätter Anders Andersson. 

– Men det är samtidigt typiskt för arbetet inom Länsunionen att deras utspel om kollektivtrafik handlar om att de är emot något som KD och M föreslår. Själva har de ingenting – inga idéer, inga lösningar och inga svar på frågan om hur kollektivtrafiken ska bli attraktiv och kostnadseffektiv, säger Anders Andersson. 

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS