Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Anders Andersson lämnar uppdraget som ordförande i Kristdemokraterna i länet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KALMAR LÄN

Anders Andersson, från Järnforsen, lämnar uppdraget som ordförande för Kristdemokraterna i Kalmar län. Men han stannar kvar som oppositionsråd.

Det berättar partiet i ett pressmeddelande.

– Strax före nyår meddelade jag distriktets valberedning att det nu är hög tid att välja en ny distriktsordförande, säger Anders Andersson i en kommentar på fredagen.

I brevet till valberedningen skrev han så här:

 ”Motivet till mitt besked är i första hand att jag har varit distriktsordförande längre tid än de flesta i vårt parti och även jämfört med andra partier. Vidare känner jag att jag inte orkar och har den idérikedom som en ordförande i ett partidistrikt bör ha för att ständigt utveckla organisation och politisk aktivitet. Ett annat motiv är att jag har behov av att vara lite rädd om hälsan utifrån det jag varit med om och inte maxa varje vecka. Ytterligare motiv är att jag nu bör koncentrerar mig på mina regionala förtroendeuppdrag och vara mer en ”vanlig” medarbetare i partidistriktet.”

– Det känns bra och lite skönt att på måndag kväll den 16 mars när vi träffas i distriktsstyrelsen, då är det mitt sista sammanträde som distriktsordförande för KD Kalmar län. Det har blivit många ordförandeår för min del och jag känner stor tacksamhet till alla som jag fått chans att arbeta tillsammans med, säger Anders Andersson.

– Några som räknar säger att jag valdes första gången vid en distriktsstämma för 20 år sedan och sedan har det varit mest omval.

Anders Andersson fortsätter:

– Under mina år i den direkta ledningen för KD-distriktet har vi varit med om både framgång och motgång. Det som gläder mig är att vi i alla val haft valresultat som legat klart över partiets nationella snitt och i landstingsvalen har vi kunnat notera extra starkt väljarstöd. I senaste valet fick KD 6,3 procent i riksdagsvalet samtidigt som vi i Kalmar län fick 7,2 procent och i valet till regionfullmäktige blev det tvåsiffrigt, det vill säga över 10 och för att vara exakt 10,3 procent. Det är hela 4 procentenheter över riksdagsvalets snitt och ett kvitto på att vi har ett starkt stöd i länet för vår politik och våra kandidater.

Fortsätter i region och kommun


– Till regionfullmäktige och kommunfullmäktige är man vald på fyra år. Därför kommer jag nu koncentrera mig på dessa uppdrag och fortsätta som oppositionsråd i Region Kalmar län och som kommunfullmäktiges ordförande i min hemkommun Hultsfred.

KD-distriktet i Kalmar län har partidistriktsårsmöte/distriktsstämma lördagen den 4 april och den är förlagd till Kalmar. Sådan är planeringen just nu, men ändringar kan komma.

Sammanträdet med distriktsstyrelsen på måndag har ändrats från ett fysiskt möte i Mönsterås till att bli ett telefonmöte, som en försiktighetsåtgärd med anledning av coronaviruset.

Talare på den planerade stämman den 4 april är partiets vice partiordförande Bengt Germundsson, som också är kommunstyrelsens ordförande i Markaryd.

Under distriktsårsmötet kommer en ny distriktsordförande att väljas liksom halva antalet ledamöter i distriktsstyrelsen.

Valberedningens ordförande är Åke Nilsson, Silverdalen. Förslagen från valberedningen blir offentliga i samband med att handlingar sänds ut till partiavdelningarnas ombud.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Anders Andersson (KD). FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS