Andra raka segern för Högsby IK som vann med 1-0: ”Måste vara det vackraste målet i år, makalöst tjusigt”

HÖGSBY

Fotboll

Div 2 Södra Götaland

Högsby IK – FK Karlskrona 1-0 (0-0)

Mål Högsby: Marcus Mikhail

Högsby IK följde upp söndagens seger borta mot Nosaby med att vinna över Karlskrona på hemmaplan med 1–0 (0–0).

Marcus Mikhail blev matchhjälte med ett riktigt konstmål.

– Det var en härlig seger och väldigt viktiga poäng för oss, säger Högsbys tränare Ola Petersson.

Efter segern mot Nosaby i söndags hade man väntat sig att Högsby skulle komma ut till matchen mot Karlskrona fulla av självförtroende, men så blev det inte alls.

”Ängsligt”

– Vi var inte alls bra i första halvlek, det såg förvånansvärt ängsligt ut, säger Ola Petersson.

I stället var det gästerna som i princip helt styrde spelet, medan Högsby endast mäktade med några sporadiska ströanfall.

Karlskrona skaffade sig mängder av hörnor och skapade många målchanser, flera av dem riktigt vassa och det kändes mest som en tidsfråga innan de skulle ta ledningen.

Det blev dock inga mål före paus och det var tack vare att den från Oskarshamns AIK inlånade målvakten Mustaf Yuusuf var på ett strålande spelhumör.

Han radade upp kvalificerade räddningar.

”Mustaf räddar oss i den första halvleken”

HIK-TRÄNAREN OLA PETERSSON

– Mustaf räddar oss i den första halvleken, han gör flera fantastiska räddningar och det är ju ett par rena frilägen också, berömmer Ola Petersson.

Petersson var som sagt inte nöjd med den första halvleken och i paus justerade man en del saker.

– Vi pratade om att vi måste sätta en högre press på dem och framför allt sluta med att ge bort bollar hela tiden. Vi ville komma till ett lite rakare spel.

”Riktig injektion”

– Sedan kom ju Marcus Mikhail in och var en riktig injektion, säger Ola Petersson.

Karlskrona började även den andra halvleken bäst, men efter ett tag tuggade Högsby sig in i matchen på allvar och tog över det mesta av händelserna – mycket tack vare Mergim Smakolli som var dominant på mittfältet.

Anfallen blev längre och man skapade tryck på gästerna. Efter en hörna tjugo minuter in på halvleken kom så matchens enda mål – en riktig delikatess.

Efter ett par nickar hamnade bollen hos Marcus Mikhail som med en tjusig bicycleta vid ena stolpen spräckte nollan.

– Det måste vara det vackraste målet i år, makalöst tjusigt, säger Ola Petersson.

Målet! Marcus Mikhail reser sig efter sin bicycleta och kan konstatera att bollen är i nätmaskorna.
Jaaaaa! Där satt den! Marcus Mikhail jublar efter sitt mål och klappas om av glada lagkamrater.

Efter ledningsmålet växte Högsby än mer och det var nära 2–0 flera gånger när Karlskrona försökte lyfta upp laget, vilket gav ytor för omställningar för Högsby.

Nära 2-0… Malsor Ulaj i friläge. Foto: Thomas Wennerklint

”Marcus och Malsor Ulaj hade ett fint samarbete, det var roligt att se”

– Marcus och Malsor Ulaj hade ett fint samarbete, det var roligt att se, menar Ola Petersson.

Malsor Ulaj avlossar kanonen men målvakten är med på noterna. Foto: Thomas Wennerklint

1–0 är en bräcklig ledning och Karlskrona hittade några hyfsade lägen när man chansspelade på slutet, men då stod sista utposten Mustaf Yuusuf där han skulle.

”Värdefulla poäng”

– De här lånen vi har fått från Oskarshamns AIK (Malsor Ulaj, Mustaf Yuusuf) har verkligen blivit den injektion vi behövde, de lyfter också de andra spelarna, säger Ola Petersson.

– Det här var en viktig seger och tre oerhört värdefulla poäng.

Högsby är på elfte plats i tabellen, precis ovanför kvalstrecket.

Redan på lördag spelar Högsby igen, den här gången i Malmö mot FBK Balkan.

Mustaf Yuusuf och Mergim Smakolli – två av matchens giganter. Foto: Thomas Wennerklint
Jag har den! Mustaf Yuusuf gör en av flera fina räddningar. Foto: Thomas Wennerklint