André Reinholdsson tvåmålsskytt när Oskarshamns AIK vann

JÖNKÖPING/OSKARSHAMN

Den nye centerforwarden André Reinholdsson gjorde båda målen när Oskarshamns AIK besegrade Jönköpingslaget Assyriska Turabdin IK med 2-0 (0-0) på bortaplan under onsdagskvällen.

Han nickade in 1-0, via vänsterstolpen, i den 64:e minuten (högerbacken Olle Lindqvist slog inlägget).

I den 67:e minuten kom det andra målet.

Mittfältaren Oskar Stejdahl sköt, målvakten räddade, och André Reinholdsson tryckte in returen.

OAIK-spelarna var helt enkelt effektivare än motståndarna. Det var det som avgjorde.

”Riktigt bra”

– Vi gjorde en riktigt bra bortamatch. Nu njuter vi av den här segern idag och i morgon – sedan är det upp på hästen igen som gäller. Vi slår oss inte till ro. Det gäller att förbereda sig inför matchen mot Karlskrona på måndag, säger OAIK:s huvudtränare Agim Hasani.

André Reinholdsson gjorde båda målen. Det måste kännas extra skönt, med tanke på att han är centerforward och förväntas göra mål?

– Ja, han var jättebra. Jag är mycket nöjd med hans spel i de två första matcherna. Och jag är övertygad om att han har ännu mer att ge.

Han var inte skadad när han klev av på slutet?

– Nej, det var ingen fara, säger Agim Hasani, som delar ut extraplus till André Reinholdsson, Luka Dobrijevic och Malte Persson efter säsongens första vinst.

Den här gången var ni bättre på att städa av matchen i slutet, jämfört med matchen mot Landskrona i söndags. Hur ser du på det?

– Ja, vi spelade perfekt, i princip, under den sista kvarten. Vi försökte vara smarta och behålla bollen inom laget på offensiv planhalva.

Agim Hasani tycker att OAIK hade bra kontroll på matchen – och laget får verkligen skörda frukterna av den hårda försäsongsträningen, konstaterar han.

– Vi har tränat sex dagar i veckan, vilket innebär att vi orkar springa och lägga in en extra växel i slutet av matcherna.

Det blev lite gurgel och tjafs efter slutsignalen. Vad hände?

– Det var en spelare i Assyriska som var initiativtagare till det. Jag ska inte gå in på vad han gjorde – men det är oacceptabelt på en fotbollsplan. Han bad dock om ursäkt efteråt, säger OAIK-tränaren.

Totalt sett var det en ganska jämn tillställning i Jönköping, där Oskarshamn inledde bäst. Högerforwarden Ylli Podrimcaku hittade nätet redan i den första minuten. Men målet dömdes bort för offside.

Räddade på mållinjen

Båda lagen skapade en del halvfarligheter innan den stora chansen dök upp. OAIK:s vänsterforward Peiman Eliassi var ytterst nära att skruva in en hörna i den 23:e minuten. En av spelarna i hemmalaget nickade undan bollen på mållinjen.

En handfull minuter senare missade Filip Jägerbrink bollen i ett ypperligt läge alldeles framför mål. Han krockade oturligt nog med stolpen i den situationen. Den viktige innermittfältaren klarade sig dock bra.

Peiman brände dubbelchans

I den 43:e minuten gjorde Assyriska ett mål som dömdes bort för offside.

I början av den andra halvleken var Jönköpingslaget väldigt nära att öppna målkontot. Men det var, som sagt var, OAIK som stod för effektiviteten i den här fighten, även om Peiman Eliassi missade en dubbelchans efter en timmes spel. Målvakten räddade det första skottet – och på returen sköt Peiman Eliassi över.

Kort därefter klev alltså Trelleborgslånet André Reinholdsson in i handlingen.