Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Andreas Erlandsson (S) sätter ner foten när det gäller Oskarshamns sjukhus: “Har ställt krav”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Region Kalmar län har meddelat att de nu gör en översyn och förändring av akutsjukvården i Kalmar län. Det innebär förändringar för Oskarshamns sjukhus. Utredningsuppdragen ska redovisas under hösten för regionstyrelsen”, skriver Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

”Ett av förslagen i presidieskrivningen och regionstyrelsens arbetsutskotts förslag till regionstyrelsen är att ”utveckla och förändra befintliga akuta vårdflöden vid Oskarshamns sjukhus och utveckla ett akutkoncept med allmänmedicin som bas samt se över olika alternativ för öppettider. I arbetet ingår att redovisa förslag till öppettider”, konstaterar Socialdemokraterna.

“Fått löften”

– Regionledningen har informerat mig om de förändringar och uppdrag de har gett. Jag har ställt krav på att akuten fortsatt ska ha dygnet-runt-öppet. Jag har också fått löften om att regionledningen kommer att hörsamma detta och har förändrat skrivningarna vid beslut. Oskarshamns sjukhus är viktigt för våra invånare i mellanlänet och därför kommer vi alltid att ställa krav på en patientsäker vård med god tillgänglighet för våra invånare, säger Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamn.

Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamns kommun.
Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén

”Region Kalmar län kommer att delta vid kommunstyrelsens sammanträde den 19 juni för att beskriva det arbete som har skett och de utredningsuppdrag som getts”, skriver Socialdemokraterna.

Oskarshamns sjukhus
Oskarshamns sjukhus. Foto: Peter A Rosén
+1
14
+1
0
+1
1
+1
12
+1
0
+1
0
+1
6

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS