Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Andreas Erlandsson (S) undertecknade en demokratideklaration

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”Länsstyrelsen Kalmar län, Region Kalmar län, Kalmar läns museum och länets samtliga tolv kommuner vill arbeta tillsammans för att värna vår viktiga demokrati”, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

”Vid en digital ceremoni på torsdagen undertecknade Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamns kommun, tillsammans med regionrådet Johanna Wyckman och Kalmar läns museums chef Örjan Molander Deklaration för en stark demokrati, som har tagits fram av kommittén Demokratin 100 år.”

Andreas Erlandsson (S), kommunalråd i Oskarshamns kommun.

”Undertecknandet gjordes tillsammans med Peter Örn som är ordförande för kommittén Demokratin 100 år. Tanken med deklarationen är att alla organisationer som undertecknar den ska åta sig att på olika sätt bidra till att målen i deklarationen uppfylls. Förutom allmänna ståndpunkter innehåller deklarationen även egna åtaganden som till exempel konkreta aktiviteter och insatser som ska genomföras under 2021 för att utveckla och stärka demokratin.”

”Demokratin bygger på respekt för allas lika värde och vi har alla ett ansvar för att värna den. Barn och unga är framtiden och nuet i Oskarshamns kommun och deras röster ska höras och tas in – det är en viktig del av vårt demokratiuppdrag”

ANDREAS ERLANDSSON (S), KOMMUNALRÅD I OSKARSHAMNS KOMMUN

”Oskarshamns kommun vill bidra till att demokratin står sig stark även i framtiden genom att under 2021 aktivt arbeta vidare med antal åtaganden för barn och ungas rätt att göra sina röster hörda, i enlighet med artikel 12 i barnkonventionen, som nu är svensk lag.”

”Genom att arbeta med barn och ungas delaktighet, lyssna in och göra analyser utifrån barns bästa inför alla beslut som påverkar barn och unga kan vi bidra till att stärka barn och ungas demokratiska engagemang och känsla av delaktighet. På det sättet är vi med och skapar bärare av framtidens demokrati”, skriver kommunen.

– Demokratin bygger på respekt för allas lika värde och vi har alla ett ansvar för att värna den. Barn och unga är framtiden och nuet i Oskarshamns kommun och deras röster ska höras och tas in – det är en viktig del av vårt demokratiuppdrag, säger Andreas Erlandsson.

FOTO: OSKARSHAMNS KOMMUN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS