Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Andreas Erlandsson (S): ”Vi hoppas att vi snart kan se ett slut på detta”

ANNONS

OSKARSHAMN

Kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamn, Andreas Erlandsson (S), hoppas att vi snart ska kunna återgå till ett mer normalt liv. Det betonade han i sin appell på arbetarrörelsens dag, 1 maj.

Du kan se hela appellen via ett videoinslag på Socialdemokraternas Facebooksida.

Här återger vi appellen i textform:

”Partivänner. Vi befinner oss i ett väldigt svårt läge, som vi inte är vana vid. Vi ska förhålla oss till den pandemi som breder ut sig i landet. Vi kan inte träffa våra nära och kära som vi brukar. I alla situationer måste vi tänka: ”Vad kan jag bidra med för att minska smittspridningen?”. Det är en uppgift som alla ska göra, för att vårt arbete för att skapa ett starkare samhälle ska kunna fortsätta.”

”Samhället går att förändra”

”Det är inte ödet eller osynliga ekonomiska krafter som styr det här landet. Det är vi, vi som medborgare, vi som engagerar oss, vi som brinner och vet att samhället går att förändra och hela tiden förbättra. ”

”Nu ser vi tydligt att sjukvård och äldreomsorg inte ska baseras på marknadsvärde eller marginalvinster, utan på medmänsklighet. Vi är ett land som tar ett stort ansvar för människor, vi är en kommun som tar ett stort ansvar för våra invånare och vårt näringsliv. Vi har gjort lokala insatser för att stötta de mest krisande branscherna. Våra elever har fått presentkort genom Handel Oskarshamn, för att minska konsekvenserna där. Allt för att stärka vår handel.”

Rabatterade presentkort

”Även privatpersoner kommer att kunna köpa rabatterade presentkort för att stötta en utsatt bransch. Vi har avsatt pengar till vårt föreningsliv, för att de ska kunna övervintra under den här pandemin och stå starka den dag då restriktionerna vänder.”

”Vi har även avsatt pengar för kultursatsningar, så vi kan ha ett kulturliv kvar när livet återgår till ett mer normalt skede. Majblommeföreningarna i kommunen har fått pengar, så att deras viktiga arbete, för barn som har det extra tufft, kan fortsätta. Vi har också beslutat om att alla som ingår i en riskgrupp kan få matleveranser hemsända till sig, kostnadsfritt.”

”För oss är jobben viktiga”

”För oss är jobben viktiga. Vi hoppas att vi snart kan se ett slut på detta och att livet kan återgå till ett mer normalt liv. Många av de insatser som vi genomför, gör vi för att rädda så många jobb som möjligt, så att vi kan fortsätta att ha en av länets lägsta arbetslöshetsnivåer. Vi vill fortsätta vårt arbete med att rusta människor för jobb. Och vi vill vara med och skapa fler arbetsplatser. Vår enkla devis är: ”Alla som kan jobba, ska jobba”. För genom en egen försörjning ökar din frihet. Genom skatten på din lön är du med och bidrar till välfärden. Genom kollegorna hamnar man i ett sammanhang och genom jobbet sker en integration i samhället.”

”Vänner. Trygghet och sammanhållning är vårt mål. Frihet och jämlikhet är vår vision. Låt oss tillsammans uppfylla detta.”

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S). FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS