Angelica Katsanidou (S): ”Grovt ansvarslöst”

Angelica Katsanidou (S): ”Grovt ansvarslöst”

2022-10-31 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

Hög inflation, stigande räntor, en världsmarknad i gungning – och ökade pensionskostnader.

I ett svårt ekonomiskt läge diskuterades regionbudgeten på måndagens regionstyrelsemöte.

”Samtidigt ligger regionen i topp när det gäller nöjda patienter, kostnadseffektiv vård och Sveriges bästa sjukhusmat. Det är mot den bakgrunden som regionstyrelsen antog S–C-V-majoritetens budget under dagens sammanträde”, skriver Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet i ett pressmeddelande.

”Jag kan konstatera att det är en mycket trött opposition som vi har att göra med”

ANGELICA KATSANIDOU (S), ORDFÖRANDE I REGIONSTYRELSEN I REGION KALMAR LÄN

– Det är ett betydligt tuffare ekonomiskt läge nu än tidigare. Därför är det bra att vi sparat i ladorna och nu kan stå emot. Vi ska se till att hålla i de goda resultaten och det gör vi genom att finansiera förslag, krona för krona. Att som oppositionen gör gå fram med i princip samma budget som de lade förra året känns inte bara slappt och visionslöst, utan också grovt ansvarslöst. Jag kan konstatera att det är en mycket trött opposition som vi har att göra med, säger regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S), översta bilden.

”Oerhört oseriöst”

– För oss i S–C–V-majoriteten är ansvarstagande A och O. Vi måste ta den ekonomiska situationen som hela landet befinner sig i på största allvar. Det allra viktigaste är att vi håller i våra verksamheter. Att vi tidigare sparat i ladorna och haft ordning och reda gör att vi nu slipper underskott och nedskärningar. Att oppositionen i läget som vi befinner oss i väljer att presentera en budget som inte innehåller ett enda finansierat förslag är oerhört oseriöst, säger regionstyrelsens viceordförande Karin Helmersson (C).

Karin Helmersson (C)
Karin Helmersson (C). Foto: Peter A Rosén

”I regionplanen lägger S–C–V-majoriteten ett fokus på ett fortsatt arbetsmiljöarbete och på att stärka kompetensförsörjningen. Att rekrytera, attrahera och behålla medarbetare är en avgörande faktor för att regionens verksamhet”, skriver majoritetspartierna.

”Kan bara beklaga”

– I vårt budgetförslag ser vi till att satsa på medarbetarna trots det tuffa läget. Vi lägger ett krona för krona-finansierat förslag, där vi avsätter 30 miljoner kronor per år för att stimulera till ökad bemanning på nätter och helger inom dygnet runt-verksamheten. Vi i S–C–V-majoriteten ser till att ta ansvar och hålla ordentlig ordning i regionens ekonomi. Jag kan bara beklaga att oppositionen i detta läge inte drar sig från att lägga en fantasibudget utan förankring i verkligheten, säger regionrådet Lena Granath (V).

Lena Granath, vänsterpartist bosatt i Oskarshamn.
Lena Granath (V). Foto: Peter A Rosén
Dela gärna artikeln: