Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Angelica Katsanidou (S): ”Vi har en regering som tycks blunda för den kris som finns i Regionsverige”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Region Kalmar län fortsätter att ligga i topp hälso- och sjukvårdsbarometern”, skriver majoritetspartierna i regionen – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – i ett pressmeddelande.

”Region Kalmar län får toppresultat i 2023 års hälso- och sjukvårdsbarometer. SCV-majoriteten i regionen ska förvalta detta resultat och kommer fortsätta ge våra medarbetare förutsättningar för att leverera vård i toppklass”, skriver de tre partierna.

”Sveriges kommuner och regioner (SKR) publicerar årligen den så kallade hälso- och sjukvårdsbarometern. Denna mäter invånarnas uppfattning om vården i respektive län. Vi konstaterar att vår region återigen hamnar i det absoluta toppskiktet i flera olika delar i mätningen när det gäller tillgänglighet, förtroende och väntetider”, skriver S, C och V.

”Tuffa tider”

– Vi får inte glömma att vår region, precis som de flesta, just nu är inne i tuffa tider ekonomiskt. Vi har dessutom en högerkonservativ regering som tycks blunda för den kris som finns i Regionsverige. Vi har dock under lång tid haft ordning och reda i ekonomin, vilket gör att vi nu slipper smärtsamma nedskärningar. De goda resultaten fortsätter att levereras i Region Kalmar län och medarbetarna ska ha en mycket stor eloge för deras viktiga arbete där vår region varje dag blir lite bättre, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.

Regionråd Angelica Katsanidou (S)
Angelica Katsanidou (S). Foto: Region Kalmar län

”Korta köer”

– I SCV-majoriteten jobbar vi varje dag för att stärka regionen och detta är ett kvitto på att medarbetarna har goda förutsättningar och gör ett fantastiskt jobb. Särskilt glädjande är att länsborna är så nöjda med regionens arbete att hålla ner väntetiderna. Ser man på regionen i stort har vi korta köer jämfört med många andra. Här gör medarbetarna dagligen stora insatser för att leverera förstklassig vård i rimlig tid, säger Mattias Adolfson (S), hälso- och sjukvårdsberedningens ordförande.

Mattias Adolfson Regionråd (S)
Mattias Adolfson (S). Foto: Region Kalmar län

”Återigen lyckas Region Kalmar län vara i det absoluta toppskiktet i många av de specifika frågor som ställts till våra länsbor. Undersökningen genomförs för att kunna fungera som underlag för regionernas förbättringsarbete och det ska den göra även för Region Kalmar län”, skriver S, C och V.

”Måste bli enklare”

– Jag gläds särskilt över att så stor andel av länsborna har högt förtroende för våra hälsocentraler och bedömer att väntetiderna är rimliga. Var och en ska kunna nå sin läkare och känna sig trygg med att man får den vård man behöver. Samtidigt visar mätningen att det finns utrymme för att öka förtroendet för våra e-tjänster. Jag tolkar det som att det måste bli enklare att till exempel boka och omboka besök och förnya sina recept på nätet, säger Emmy Ahlstedt (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Emmy Ahlstedt (C)
Emmy Ahlstedt (C). Foto: Region Kalmar län

– Tillgängligheten är en av de viktigaste delarna i SCV-majoritetens prioriteringar för hälso- och sjukvården i Kalmar län. Resultatet är ett kvitto på att vi lyckats väl – även om det fortsatt finns utrymme för förbättringar. Vi vet att vi fortsatt kan ligga på topp genom att satsa på nära vård och tillgängligheten till vård för alla i vårt län. Om vi ger medarbetarna de förutsättningar de behöver för att fortsätta göra det de gör bäst, kan vi nog räkna med bra resultat även i nästa mätning, säger Lena Granath (V), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Lena Granath (V)
Lena Granath (V). Foto: Region Kalmar län

Foto: Region Kalmar län (överst)

+1
0
+1
1
+1
0
+1
6
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS