Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Anmälan: Fyraårig flicka fick försenad cancerdiagnos

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Chefläkare Charlotte Joborn inom primärvårdsförvaltningen har gjort en anmälan enligt lex Maria efter en fördröjd cancerdiagnos”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”Fallet gäller en fyraårig flicka som sökte för förstoppningsbesvär och behandlades under två månader med läkemedel mot förstoppning. Vid läkarundersökning upptäcktes en knöl till vänster i magen, vilken initialt tolkades som en avföringsklump. Vid tredje läkarbesöket hade knölen blivit avsevärt större och magen uppsvälld varför patienten remitterades akut till barnklinik med misstanke om buktumör. Patienten blev vidare remitterad till Linköping och opererad. Handläggningen har på grund av försenad diagnostik medfört en risk för allvarlig vårdskada, med risk för tumörrelaterade komplikationer och försvårande förhållanden vid operation”, skriver regionen.

Grafik: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS