ANNANDAGSHOCKEY: SHL-jumbon IK Oskarshamn straffade serieledaren Färjestad

OSKARSHAMN

Ishockey

SHL

IK Oskarshamn – Färjestad 5–4, efter straffar (1–1, 2–2, 1–1, 0–0, 1–0)

Mål, IKO: Anton Mylläri, Ahti Oksanen (straff), Lukas Jasek, Austin Wagner, Olli Palola (avgörande straff).

Publik: 3 275 betalande åskådare (Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn)

SHL-jumbon IK Oskarshamn, som fick klara sig utan toppspelarna Patrik Karlkvist (skadad) och Viktor Lodin (sjuk), besegrade serieledaren Färjestad på annandagskvällen.

Den svängiga matchen slutade 5–4, efter straffar.

Gästerna tog ledningen efter 11:19 i den första perioden – David Tomasek styrde in pucken bakom Marek Langhamer i hemmakassen.

Anton Mylläri kvitterade efter 17 minuter (fint framspelad av Lukas Jasek).

Det var Anton Mylläris första SHL-mål sedan 2020.

01:44 in i den andra perioden skickade Joakim Nygård in 1–2-pucken i numerärt överläge, fem mot fyra.

30 sekunder senare satte han 1–3-pucken.

Ahti Oksanen (bilden) reducerade på en straff efter 10:42.

Det var hans åttonde fullträff för säsongen.

Lukas Jasek kvitterade med nio sekunder kvar av mellanperioden.

Med sju minuter och 46 sekunder kvar av slutperioden gjorde Mattias Göransson 3–4.

Med fem minuter och 11 sekunder kvar kvitterade Austin Wagner (tredje målet på elva matcher i IKO-tröjan).

Efter en mållös förlängning avgjordes tillställningen i en straffläggning.