Äntligen seger för Craftstadens tjejer

Craftstadens damer fick äntligen segerjubla efter 6-1 (2-1, 1-0, 3-0) borta mot Floda IBK.

Oerhört skönt, idag utnyttjade vi chanserna och vinner välförtjänt, säger en glad Mikael Thorn, tränare i Craftstaden.

Craftstaden fick en kanonstart, redan efter trettionio sekunders spel hade man gjort två må. 1-0 genom Elin Petersson och 2-0 signerat Fanny Sundberg-Tisell.

”Skönt”

– Det är klart att det var skönt, det kändes som om vi fick lite betalt för alla missar i tidigare matcher, säger Mikael Thorn.

CIBK fortsatte att spela bra hela den första perioden och hade bud på flera mål, men istället lyckades Floda få in en boll köksvägen bara halvminuten före periodpausen.

– Det kändes inte bra att de fick in reduceringen med tanke på hur det sett ut i de tidigare matcherna när vi inte satt dit våra lägen.

Stärkta av målet kom Floda ut med mer energi i den andra perioden och tryckte tillbaka Craftstaden en del, men någon utdelning blev det inte för hemmalaget.

– Vi jämnar ut spelet efter hand i perioden och lyckas också kontra in 3-1 genom Emilia Lindgren, säger Mikael Thorn.

”Rullar bra”

– Sedan i den tredje så är vi tillbaka i spelet från den första perioden igen, vi rullar bra och kontrar snabbt och idag får vi också utdelning.

CIBK stod inför matchen mot Floda på endast en inspelad poäng. Trots att man spelat bra och haft ledningen i slutet av matcherna har det blivit knappa förluster.

– Till exempel i förra matchen mot Göteborg så skapade vi fler klara målchanser och var det bättre laget, ändå fick vi inte med oss någon poäng, säger Mikael Thorn.

– Det är så viktigt att sätta lägena man får.

”Gedigen laginsats”

Mot Floda gjorde man precis det och till slut blev det vinst med hela 6-1 efter mål i slutperioden av Josefin Johnsson och Linda Zetterling gånger två.

– Idag är det en gedigen laginsats, alla tre kedjorna levererar och målvaktsspelet är stabilt.

– Nu behöver ingen fundera på om vi hör hemma i den här serien eller inte, avslutar Mikael Thorn.

Innebandy

Damer Allsvenskan Södra

Floda IBK – Craftstadens IBK 1-6 (1-2, 0-1, 0-3)

Mål Craftstaden: Linda Zetterling 2, Elin Petersson, Fanny Sundberg-Tisell, Emilia Lindgren, Josefin Johnsson.