Ardi Ajeti i OAIK: ”Vi har bara gjort halva jobbet”

Fotboll

Träningsmatch

Oskarshamns AIK – IF Sylvia 2–4 (1–0)

Mål, OAIK: Flamur Dzelili, Edvin Crona.

Norrköpingslaget IF Sylvia, som parkerar på sjunde plats i fotbollens division 1 norra, besegrade söderettans serieledare Oskarshamns AIK med 4–2 i en träningsmatch på Arena Oskarshamn på lördagen.

OAIK inledde dock piggt och tog ledningen i matchens första anfall. Flamur Dzelili gjorde mål i den andra minuten.

Sylvia kvitterade i den sjätte minuten och kunde sedan ta ledningen efter knappt 30 minuter.

Det stod hela 4–1 i paus.

OAIK vann den andra halvleken, efter ett mål av Edvin Crona.

”Vi släppte in tre enkla mål”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OSKARSHAMNS AIK

– Vi släppte in tre enkla mål. I halvtid pratade vi om att vi måste höja oss och hålla strukturen i vårt spel. Och vi var bättre i andra halvlek, säger den assisterande tränaren Ardi Ajeti.

Sylvia är ganska bra?

– Ja, det är ett bra fotbollslag – samtidigt var vi mindre bra. Vi gjorde dem ännu bättre.

På ett sätt var det kanske bra att ni förlorade. Förlusten kan fungera som en väckarklocka inför höstsäsongen?

– Ja, verkligen. Vi har tränat ganska hårt under en veckas tid nu. Ibland blir det så här – det är bara att ta nya tag, svarar Ardi Ajeti.

Vad säger du om den nye spelaren – Jevgenijs Kazacoks?

– Han var helt okej. Men han har inte spelat fotboll på tre–fyra månader, så han behöver några veckor på sig för att komma i gång.

Fanns det något som ändå fungerade ganska bra i dag?

– Vi är nöjda med den andra halvleken, med tanke på hur den första såg ut. Vi höjde oss och försökte spela vårt spel. När vi gör det, så är vi bra. Men första halvlek var mindre bra.

Vad var det som inte fungerade?

– Vi slarvade mycket och presspelet var dåligt.

Inga nya skador?

– Nej, lite småskavanker här och där – men det är lugnt.

Lördagen den 14 augusti drar seriespelet i gång igen för OAIK:s del, då Ljungskile SK väntar på bortaplan.

– Vi kommer att träna på som vanligt fram till dess – vi får se om det blir ytterligare någon träningsmatch. Vi har inget inbokat i alla fall.

”Det gäller att vi är med direkt från avspark den 14 augusti”

ARDI AJETI

Höstsäsongen blir spännande, minst sagt…

– Ja, 15 matcher kvar. Vi har bara gjort halva jobbet. Det gäller att vi är med direkt från avspark den 14 augusti.

På fredagen blev det klart att anfallaren Samuel Östlund lånas ut till seriekollegan Åtvidabergs FF under höstsäsongen.

Under vårsäsongen gjorde han ett mål på nio matcher i OAIK-tröjan.

Arkivfoto: Peter A Rosén