Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Årets högsta Lottovinst hamnade i Småland: ”Tur med både nummer och tajming”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SMÅLAND

”En Lottospelare i Tranås var ensam om att pricka sju rätt vid lördagens dragning av Lotto 1 och fick se sin rad bli värd hela 11,6 miljoner kronor”, skriver Svenska Spel i ett pressmeddelande.

– Årets högsta Lottovinst! Efter fyra dragningar utan någon vinnare med sju rätt hinner jackpotten växa, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

”Tranåsbon hade lyckan att bli ensam med sju rätt när det fanns en jackpott att spela om. Det har gått fyra dragningar utan någon med sju rätt och den exakta vinstsumman nådde 11 624 542 kronor”, skriver Svenska Spel.

– Personen som lämnade in raden har haft tur med både nummer och tajming. Sen återstår att se om det är en ensam vinnare, eller om det är flera som spelat tillsammans och ska dela, säger Johan Svedberg, som nu ska försöka få kontakt med vinnaren.

– Vi ringer och gratulerar alla som vinner en miljon eller mer. Många gånger har vinnarna inte hunnit rätta sina rader och då får vi komma med vinstbeskedet också, vilket förstås är extra kul. Och så vill vi gärna höra vad vinnarna har tänkt sig uppfylla för drömmar med sina vinster.

För lördagskvällens vinnare väntar ytterligare ett moment.

– Alla vinster över fem miljoner kronor betalar vi ut i samband med ett möte i bankmiljö. Det är en förlängning av vårt spelansvarsarbete, där vi även erbjuder juridisk och ekonomisk rådgivning. Allt syftar till att ge en god start på ett nytt liv som spelmiljonär, säger Johan Svedberg.

Hittills i år har Lotto nu gett 68 vinster på en miljon kronor eller mer, inklusive Andra Chansen.

Lördagskvällens vinnande spel var lagt online hos Svenska Spel.

Rätt rad Lotto 1, den 5 augusti 2023: 2 ─ 5 ─ 11 ─ 18 ─ 25 ─ 29 ─ 34

Det här är Lotto:

  • Lotto är spelet där det gäller att pricka sju av 35 nummer.
  • Är du ensam med sju rätt är du garanterad minst en miljon kronor i vinst.
  • Vid varje dragning dras även fyra så kallade tilläggsnummer, har du sex av vinstnumren och ett tilläggsnummer vinner du i vinstgruppen 6 rätt + tillägg.
  • Varje dragning har två omgångar, Lotto 1 och Lotto 2. Du kan välja att delta i båda eller endast Lotto 1.

Läs en uppdatering här.

Foto: Svenska Spel

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS