Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Årets skördefest i Kristdala blir en magisk familjefest med Clownen Mike

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KRISTDALA

Nu är det snart bara timmar kvar till den nionde upplagan av Kristdalabygdens skördefest drar igång. Lördagen den 8 oktober kl. 10-15 dukar ett trettiotal mathantverkare upp lokalproducerade delikatesser och hantverkare säljer sina alster.

Årets marknad, som arrangeras av Kristdala samhällsförening, bjuder på bygdens smaker med allt från bröd, ost och kött till karameller, kryddor och honung. När det gäller hantverk så kommer det att finnas produkter i allt från betong, textil och trä till ull, skinn och metall.

Utställare och försäljare hittar du runt torget och i NTO-lokalen. Under dagen håller även lokala verksamheter öppet som Nostalgihuset Antikt & Retro i Kristdala, Mellingerums Kafé i Mellingerum och Hökfors Gård i Ishult.

Magisk familjeshow

Evenemanget, som lockar mellan 2 000-3 000 besökare från hela länet, bjuder på en magisk familjeshow med den trollande Clownen Mike och många roliga aktiviteter för hela familjen. Clownen Mike har mer än 30 års erfarenhet av trolleri och hans skicklighet har till och med belönats med topplacering barntrolleri på trolleri SM.

Oskarshamns ridklubb arrangerar en rolig käpphästtävling med presentkort till Handel Oskarshamn i prispotten. Under dagen blir det både hoppborg och godisregn på torget och på skolgården finns det möjlighet till ansiktsmålning, pysselhörna samt grilla pinnbröd och marshmallows över öppen eld. Kulturbussen är också på plats med pyssel och stoj.

Familjefest för alla åldrar

Under dagen kommer du inte att gå hungrig. Samhällsföreningen kör igång grillarna och Evas kroppkakor på Öland är på plats med äkta öländska kroppkakor. Hembygdsföreningen ordnar med kaffeservering med hembakat i NTO-lokalen och flera av bygdens lokala föreningar arrangerar lotterier med fina vinster.

”Det är verkligen roligt att vara igång med skördefesten efter pandemiuppehållet. Vi hälsar alla varmt välkomna att uppleva en magisk familjefest för alla åldrar”, säger Ingrid Thornberg som är ansvarig för försäljare och utställare.

Skördefest på torget i Kristdala
Torget brukar vara välbesökt under skördefesten. Foto: Ingemar Karlsson

FAKTA / OM SKÖRDEFESTEN

Ett trettiotal försäljare är anmälda och ett tiotal aktiviteter. Vill du veta mer om skördefestens försäljare, aktiviteter och program är du välkommen att besöka www.kristdalaskordefest.se för information.

Foto: Clownen Mike (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS