Arg mamma: ”Måste framföra min enorma frustration över att det inte blir en enda tid för allmänhetens åkning”

Arg mamma: ”Måste framföra min enorma frustration över att det inte blir en enda tid för allmänhetens åkning”

2022-10-31 Av av Peter A Rosén

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

OSKARSHAMN

”Måste framföra min enorma frustration över att det inte blir en enda tid för allmänhetens åkning på höstlovet för barnen”, skriver en mamma i ett e-postmeddelande, med rubriken ”Höstlov utan skridskor”, till Olof Eriksson, som är anläggningschef på fritidskontoret i Oskarshamns kommun.

”Har tusen argument till varför det behövs mer isyta i Oskarshamn”, skriver mamman, som slår fast att argumenten i fråga har funnits i många år.

”Isytan på arenan har varit räddningen många vintrar”, skriver mamman, som har bifogat tiderna för allmänhetens åkning i Kalmar.

”Pinsamt”

”Vet att de har två hallar, dock tycker jag att det är pinsamt. Behöver bara framföra min frustration, för barnens skull…”, skriver hon.

”Samtliga tider under höstlovet är upptagna av verksamhet. Om vi ska erbjuda mer tider till allmänheten så måste vi avboka ungdomsverksamheten i hallen. Eftersom isbanan på Idrottsparken inte spolas upp i år så kommer det över lag att finnas få tider till allmänhetens åkning under vintern 2022/2023. Även verksamheten hade välkomnat en isyta till. Dock togs beslutet att en ny arena ska byggas och byggnationen av en träningshall för ishockey lades, ursäkta uttrycket, på is. Isbanan har i mångt och mycket, precis som du skriver, varit ”räddningen” under många år. Dock har det ekonomiska läget och energikrisen satt stopp för uppspolning av isbanan vintern 2022/2023”, skriver Olof Eriksson i svaret till mamman.

Olof Eriksson är anläggningschef i Oskarshamns kommun. Arkivfoto: Peter A Rosén
Dela gärna artikeln med dina vänner: