Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Arg man körde ikapp en A-traktor och stoppade den: Slog sönder en ruta och hotade trio till livet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

HÖGSBY

En man i 45-årsåldern, med adress i Högsby, döms för olaga hot och skadegörelse.

Han får en villkorlig dom samt dagsböter på 10 000 kronor.

Det var i augusti 2022 som han slog sönder en ruta på en A-traktor i Högsby.

Vid samma tillfälle hotade han de tre personerna som satt i A-traktorn genom att upprepade gånger säga ”kastar ni skräp på min tomt igen slår jag ihjäl er”, eller ord med liknande innebörd.

Den dömde ska betala 2 415 kronor i skadestånd (självriskkostnaden för bytet av vindrutan) till A-traktorägaren – samt 6 266 kronor i skadestånd till ett försäkringsbolag (för byte av vindrutan, efter avdrag för självrisk).

Kommer inte ihåg

Den dömde ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Han har sagt att han varken kan erkänna eller förneka skadegörelsen och det olaga hotet, på grund av att han inte kommer ihåg vad som hände.

Han har hävdat att han inte har haft uppsåt att hota någon.

Han har också berättat att en A-traktor körde förbi hans fastighet och att en person i den kastade ut ett smällande föremål på hans tomt.

Han blev mycket upprörd och körde efter A-traktorn och stoppade den. Han gick fram till den och därefter minns han inte vad som hände.

Rutan sprack

Enligt personerna i A-traktorn blev de stoppade av den dömde, genom att denne stannade sin bil framför deras. Han gick sedan ur bilen och uttalade, två gånger, att han skulle döda dem om de kastade skräp på hans tomt igen, har trion berättat.

Han slog sedan med sin öppna hand mot A-traktorns bilruta, så att rutan sprack, enligt personerna i A-traktorn.

I domen står det att ”tingsrätten finner ingen anledning att ifrågasätta de uppgifter som NN, NN och NN har lämnat. Tingsrätten lägger deras uppgifter till grund för bedömningen. Åtalet är styrkt.”

”Det saknas skäl att tro att NN kommer att begå nya brott. NN ska därför dömas till villkorlig dom. Den villkorliga domen ska förenas med böter”, skriver rätten.

Genrebild: Adobe Stock

+1
8
+1
1
+1
0
+1
20
+1
3
+1
4
+1
24

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS