Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Astrid Lindgrens Värld skjuter på säsongsöppningen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

VIMMERBY

“Vi har idag tagit det tunga beslutet att skjuta på säsongsöppningen av Astrid Lindgrens Värld.” Det meddelar teaterparken i ett pressmeddelande på onsdagen.

“Att Corona-pandemin drabbar verksamheter över hela världen är ett faktum. Astrid Lindgrens Näs och Astrid Lindgrens Värld är inga undantag. Fram till för ett par dagar sedan arbetades det på enligt plan inför säsongsöppningarna den 9 april för Näs och 15 maj för parken. Idag är läget ett helt annat. Säsongsöppningarna skjuts på framtiden.”

Så skriver Astrid Lindgrens Värld AB i pressmeddelandet.

Teaterparken, som ägs av Salikon förvaltning AB och Vimmerby kommun, skriver att de håller sig löpande uppdaterade om smittspridningsläget samt följer folkhälsomyndighetens rekommendationer för att fatta eventuella nya beslut efter det.

Beslutet innebär permitteringar

Att ordinarie öppningsdatum skjuts på en just nu oklar framtid. Konsekvensen blir att visstids- och tillsvidareanställda kommer att korttidspermitteras och säsongsarbetare varslas.

– Vi kan bara hoppas att läget snart kommer att återgå till det normala så att vi kan erbjuda gästerna en öppen park och att vi i största möjligaste mån kan dra tillbaka varslen och permitteringarna. Det här är ju inget någon av oss önskar, säger Jocke Johansson, VD för Astrid Lindgrens Värld.

Pippi fyller 75 år

I samband med säsongspremiären skulle Astrid Lindgrens Värld öppna den nya Pippimiljön som har totalrenoverats. Det är ett nybyggt Villa Villekulla med utomhusmiljöer och plats för uppemot 2 000 sittande besökare.

Vi är väldigt ledsna över att behöva ta det här beslutet, men vi jobbar för att kunna välkomna er till parken längre fram och att kunna ge er ett datum då vi öppnar hälsar Astrid Lindgrens Värld på sina sociala medier.

Från kommentarerna i Astrid Lindgrens Världs Facebook-sida har beslutet genererat ett stort stöd för beslutet och besökarna har stor förståelse för att säsongspremiären dröjer.

– “Fruktansvärt tråkigt men förstår er, när ni öppnar kommer vi, va hos er varannan helg minst förra säsongen. Varken barnbarn eller vi tröttnar på er fina park ” skriver en person

– “Inga problem, allt har sin tid. Kommer förbi med de små när allt är lugnt igen och ni har öppet och välkomnar oss besökare” skriver en annan.

TEXT

ANNICKA GUNNARSSON

annicka@oskarshamns-nytt.se

Pippi firar 75 år under 2020 och inför säsongen har Villa Villekulla byggts om med plats för uppemot 2 000 sittande besökare. På bilden syns det gamla Villa Villekulla som inför säsongen har ersatts med ett trevåningshus. PRESSFOTO: ASTRID LINDGRENS VÄRLD
Teater med Ronja Rövardotter vid Mattisborgen som invigdes 2011. PRESSFOTO: ASTRID LINDGRENS VÄRLD

FAKTA / ASTRID LINDGRENS VÄRLD

Astrid Lindgrens Värld är en teaterpark där besökarna kan uppleva Astrid Lindgrens sagofigurer i sina riktiga miljöer. Parken, som grundades 1981, är belägen i Astrid Lindgrens födelsestad Vimmerby. Astrid Lindgrens Värld har varje år ca 500 000 besökare, varav drygt 30 procent ifrån utlandet. Parken har öppet från maj till augusti och helger i september, samt under svenska höstlovet. Under högsäsongen har Astrid Lindgrens Värld cirka 470 medarbetare, varav 125 arbetar inom teaterverksamheten. Astrid Lindgrens Värld AB omsatte år 2015 186 miljoner kronor. Astrid Lindgrens Värld är ett fristående aktiebolag, som ägs till 91 % av Salikon förvaltning AB och 9 procent av Vimmerby kommun.

Jocke Johansson är VD för Astrid Lindgrens Värld som nu tvingas flytta fram säsongsöppningen av teaterparken. FOTO: CREATIVE COMMONS
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS