Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Åtgärder vidtas för att rädda jobben i Oskarshamns kommun

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Coronakrisen slår hårt mot företagen i kommunen. Oskarshamns kommun vill därför bidra med det som är möjligt att bidra med för att undvika konkurser, uppsägningar och förlorade jobb. Flera åtgärder sätts nu in för att stötta företagen.

–  Vi ser att våra företag har det svårt och vi vill göra det vi kan för att underlätta. Kommunen har tagit beslut om ett antal åtgärder i ett första steg och vi kommer att fortsätta göra vad vi kan även framåt, säger Rolf Persson, kommundirektör, i ett pressmeddelande.

Följande insatser sätts in:

  • Tillsynsbesök från kommunen, som inte bedöms akuta, kommer att skjutas upp.
  • Om företag begär anstånd med betalningar av kommunala fakturor eller avgifter, så kommer vi att behandla dessa på ett positivt sätt. Ta kontakt med kommunen så tidigt som möjligt så blir det lättare för oss att hjälpa dig.
  • Om företag begär anstånd med hyror i lokaler där Oskarshamns kommun och Byggebo är hyresvärdar kan detta komma att lämnas.
    Det är ett önskemål från kommunens sida att även privata fastighetsägare försöker göra detsamma.
  • Som alltid så finns tillväxt- och näringslivskontoret och kommunens näringslivschef tillgängliga och till förfogande för rådgivning och ledsagning gällande förslag som finns och tas fram lokalt, regionalt och nationellt. Kontakt tas genom kommunens servicecenter eller direkt till näringslivschef Johanna Wihl.
  • Kommunen är öppen för fler konstruktiva insatser och har en löpande dialog med näringslivet. I de fall som nya önskemål uppkommer så prövas dessa kontinuerligt. Vi måste hjälpas åt i dessa tider.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Stadshuset, kommunhuset, i Oskarshamn. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS