Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Bäckström (SD): “Regeringen bör skyndsamt fatta beslut i frågan”

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna ställer en fråga till regeringen om besked kring beslut om slutförvar av använt kärnbränsle.

Den 13 oktober 2020 fattade kommunfullmäktige i Östhammar beslut om att tillstyrka ansökan om slutförvar för använt kärnbränsle i kommunen. I och med detta är vetofrågan prövad i de båda berörda kommunerna. Det som återstår nu är att regeringen fattar beslut om tillstånd enligt kärntekniklagen respektive tillåtlighet enligt miljöbalken ska beviljas eller inte. 

Efter detta beslut har oroande uppgifter framkommit i media om att man inte tror sig kunna behandla ärendet särskilt skyndsamt, men även ett direkt ifrågasättande kring lokaliseringen av slutförvaret från regeringens sida. Med anledning av det ställer Sverigedemokraterna en interpellation till miljö- och klimatministern med fråga om när regeringen senast kan förväntas fatta beslut i ärendet. 

– Regeringen bör nu skyndsamt kunna fatta beslut i frågan om tillstånd respektive tillåtlighet för slutförvar av använt kärnbränsle. Framförallt med bakgrund i att ärendet beretts under lång tid på ett mycket transparent sätt och där tillstyrkan finns från regeringens egna expertmyndighet. På miljödepartementet har man även en granskningsgrupp som arbetat med ärendet under flera år, säger Mattias Bäckström Johansson (SD).

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS