Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Bara män på de mäktigaste platserna i Oskarshamn: Johanna Wyckman (L) rasar

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Det finns inte en enda kvinna på de ordinarie stolarna i kommunstyrelsens arbetsutskott, som är det mäktigaste utskottet i Oskarshamns kommun.

– Det här är ett stort steg bakåt för jämställdheten, säger Johanna Wyckman (L), som är ersättare i utskottet, till ON på lördagen.

Johanna Wyckman (L)
Johanna Wyckman (L). Foto: Peter A Rosén

I kommunstyrelsens arbetsutskott sitter följande personer som ordinarie ledamöter:

Andreas Erlandsson (S), ordförande

Lucas Lodge (M), förste vice ordförande

Leif Axelsson (SD), andre vice ordförande

Anton Sejnehed (S)

Ingemar Lennartsson (KD)

Fredrik Jonasson (V)

Rolf Lindström (M).

“Jag tycker att de stora partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna som har två ordinarie platser var, har ett extra stort ansvar”

Johanna Wyckman (L), ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott och ordinarie ledamot i kommunstyrelsen i Oskarshamns kommun

– Jag tycker att de stora partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna som har två ordinarie platser var, har ett extra stort ansvar – men i stället har de båda partierna valt att sätta två män var på dessa poster. Här har män uppenbart könskvoterats, för annars hade det varit ungefär hälften, säger Johanna Wyckman.

Hon fortsätter:

– Detta gör att hälften av invånarna i Oskarshamns kommun saknar representation i den innersta kretsen, där politikerna med de högsta posterna sitter. Ett stort antal viktiga beslut under den här mandatperioden kommer att tas med endast män i rummet.

– Det är oerhört tråkigt att vissa partier har hög svansföring i valrörelsen när det kommer till jämställdhetsfrågorna – men när det väl kommer till kritan, så sviker man hälften av dem som röstade på dem, säger Johanna Wyckman.

Bland ersättarna i kommunstyrelsens arbetsutskott har hon sällskap av Marie Holmgren (S), Robin Hanzl (M), Yvonne Bergvall (S) och Ann-Charolotte Pernius (M).

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS