Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Bästa jullåtarna som hjälper dig att hitta rätt julstämning

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KULTUR & NÖJE

Adventstiden är förbi och julen står nu för dörren. Innan julen tar slut på tjugondag Knut finns det gott om tid för julmys. Julgran, tomtar, pepparkakor och gnistrande ljus i all ära men det finns få saker som höjer julstämningen så mycket som julmusik.

I år har jag verkligen fått kämpa med att hitta julstämningen men musiken hjälper till att hålla humöret uppe. Pandemin ligger som en våt filt över hela julfirandet och sen jag föddes kommer jag, för första gången, inte att fira jul med hela den närmaste familjen.

Det känns otroligt tungt och tråkigt men “vi får stå över det traditionella firandet i år så att vi kan fira jul tillsammans många jular framöver” som min kloka syster sa. Motvilligt får jag ju erkänna att hon har helt rätt. Nu gäller det ju att hålla i, hålla ut, hålla avstånd och allt det där…

Jag älskar julmusik och brukar smygstarta någon gång i november och sen njuter jag av alla fantastiska julsånger till någon gång i mitten av januari. Min jullista på Spotify går numera på repeat i varenda högtalare i huset.

Behöver du också hjälp med att hitta julstämningen?

Nedan listar jag tolv av mina absoluta favoriter och så delar jag min Spotify-lista XMAS så du kan lyssna på alla mina julfavoriter om du vill.

Mina bästa julsånger

Driving home for Christmas – Chris Rea

En av mina absoluta favoriter och oftast den jag kör igång allra först på min XMAS-lista.

The Christmas Song (Merry Christmas to you) – Nat King Cole

Fantastisk julsång som skapar julstämning på tio sekunder med vackra stråkar och sen inledningen: “Chestnuts roasting on an open fire”… Nat King Coles version är min favorit men Michael Bublé gör den bra med.

It’s the Most Wonderful Time of the Year – Andy Williams

Härlig julsång från 60-talet. Julen är verkligen den bästa tiden på året.

Last Christmas – Wham

Fantastisk jullåt. Förra året kom julfilmen “Last Christmas” som är fylld med låtar av Wham och George Michael. Bonus: En ny favorit från filmen är “Praying for Time” som gick på repeat efter att jag sett filmen. Sen dess har den en given plats på min XMAS-lista.

All I Want For Christmas – Mariah Carey

Mariah Carey har en fantastisk sångröst och denna låt är så himla julig och mysig. Finns med som en gullig version av Olivia Olson i en av mina favoritjulfilmer “Love Actually”.

It’s Beginning to look a lot like Christmas – Michael Bublé

Michael Bublés version ger en skön julstämning men Bing Crosbys version är också bra liksom versionen med Perry Como, The Fontane Sisters m.fl. Alla tre versioner finns såklart med på listan.

Do The Know It’s Christmas? – Band Aid

1984-års versionen med Bob Geldof och Midge Ures supergrupp Band Aid bestående av några av åttiotalets största brittiska och irländska stjärnor. En given favorit!

Christmas (Baby Please Come Home) – Darlene Love

Julig låt med härligt saxofonsolo och Darlene Loves fantastisks röst. Robbie Williams släppte en skön version tillsammans med Bryan Adams förra året.

Mer jul – Adolphson & Falk

Verkar som att antingen så gillar man Adolphson & Falks “Mer jul” eller så gör man inte det. Av alla svenska jullåtar så är detta en favorit. Mest för att jag också vill ha mer jul… haha!

Välkommen hem – E.M.D

Vacker julsång av den skönsjungande trion Erik Segerstedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo. Härliga stråkar och julstämningen är på topp.

Tänd ett ljus – Triad

En av de bästa svenska julsångerna är Triads “Tänd ett ljus”. Sanna, Shirley och Sonja har också gjort en riktigt bra version. Båda finns såklart på min XMAS-lista.

Gläns över sjö och strand – Sanna, Shirley & Sonja

En favorit sen jag var liten. Fantastiskt vacker i denna version med Sanna, Shirley och Sonja.


Lyssna gärna på min XMAS-lista:

Vilken julsång är din favorit? Kommentera gärna!

TEXT

ANNICKA GUNNARSSON

annicka@oskarshamns-nytt.se

FOTO

FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS