Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Berusad kvinna bet en ordningsvakt i armen: Han fick ta en stelkrampsspruta – Så straffas kvinnan

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

En kvinna i 50-årsåldern, med adress i Mönsterås kommun, bet en ordningsvakt i armen i samband med ett omhändertagande i Oskarshamn i början av januari i år, med blåmärke, sårskada och svullnad som följd.

Nu döms kvinnan, som gjorde motstånd genom att kränga med kroppen och försöka slita sig loss från ordningsvakten och hans kollega vid det nämnda tillfället, för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Hon får en villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar.

En månad hade dömts ut om fängelse hade valts som påföljd, skriver tingsrätten i domen.

Kvinnan – som har erkänt våldsamt motstånd men förnekat våld mot tjänsteman – ska betala ett skadestånd på 200 kronor till ordningsvakten, för läkarbesök (han besökte en hälsocentral, där han fick ta en stelkrampsspruta).

Hon omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer.

”Bristfälliga minnesbilder”

”Något skäl att betvivla vad målsäganden och vittnet berättat finns inte och deras uppgifter får dessutom stöd av NN:s (ordningsvaktens) skada. NN (kvinnan) har erkänt våldsamt motstånd och berättat hur hon gjort motstånd när ordningsvakterna ingrep mot henne. I övrigt har hon bristfälliga minnesbilder från kvällen och har i princip inte kunnat berätta om vad som hänt eller inte hänt mer än fragmentariskt. Hennes uppgifter förtar därför inte värdet av åklagarens bevisning. Det är således utrett att NN agerat på så sätt som åklagaren påstått”, skriver rätten i domen, och tillägger följande:

”Att hon drabbats av smärta när ordningsvakterna ingrep mot henne och att det kan ha bidragit till hennes agerande påverkar inte hennes straffrättsliga ansvar.”

Foto: Unsplash

+1
0
+1
0
+1
0
+1
6
+1
0
+1
0
+1
8

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS