Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

BESKEDET: IK Oskarshamn säger ja till en betydligt högre ishallshyra

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

På tisdagen berättar Sveriges Radio P4 Kalmar att IK Oskarshamn accepterar en, i runda slängar, dubbelt så hög ishallshyra.

IKO sa inledningsvis nej till en sammanlagd årshyra på 2,8 miljoner kronor – men nu har klubben sagt ja till en hyra på 2,4 miljoner kronor.

– Vi har haft goda samtal med Oskarshamns kommun, så det känns bra att det nu är underskrivet och att vi kan se framåt. Det är självklart att vi också, som en idrottsförening, är med och tittar på eventuellt ökade elkostnader och driftkostnader. Grundhyran är densamma – men sedan har vi ett tilläggsavtal under tre år, säger IKO:s klubbchef Johan Göransson till Sveriges Radio P4 Kalmar.

Johan Göransson, klubbchef i IK Oskarshamn
Johan Göransson, klubbchef i IK Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén

– I beslutet som bildningsnämnden tog, så fanns det en möjlighet att sänka hyran lite om man tecknar ett längre avtal – och det har vi gjort. Det är en del. Den andra delen är en jättebra lösning. IKO är en viktig del i vårt samhälle – det är en stor förening som bidrar. Vår bildningsnämnd har gett uppdrag till bildningsförvaltningen, framför allt till skola och ungdomsenhet, att jobba fram ett så kallat IOP-avtal (idéburet offentligt partnerskap), där man bidrar till föreningens arbete för sociala aktiviteter för unga i samhället, säger Oskarshamns kommundirektör Henrik Andersson till Sveriges Radio P4 Kalmar.

Henrik Andersson
Henrik Andersson är kommundirektör i Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS