Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

BESKEDET: Kommunen är på väg att sälja Kikeboskolan i Oskarshamn

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Kommunen är på väg att sälja Kikeboskolan i Oskarshamn.

Det berättar kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S) på en pressträff på onsdagen.

Frågan behandlades i kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdagen.

”Vi är väldigt nära en försäljning”

Andreas Erlandsson (S), ordförande i kommunstyrelsen i Oskarshamns kommun

– Vi är väldigt nära en försäljning. Företaget i fråga vill dock inte gå ut med sitt namn riktigt än. Det ska förankras lite först. För att vi ska kunna agera så snabbt som möjligt, så sätter vi in ett extra kommunstyrelsemöte innan fullmäktigesammanträdet på måndag. Där ska vi föreslå en köpesumma inför fullmäktige och föreslå fullmäktige att kommunstyrelsen får delegation att teckna ett köpeavtal med den berörda parten. Det finns några detaljer som behöver förankras, så att vi kan ha ett köpeavtal och ett beslut innan kommunstyrelsemötet den 26 september. Vi vill hantera det här så snabbt som möjligt, med tanke på de kända olägenheterna kring byggnaden. Det känns jättebra att vi i de här svåra tiderna kan hitta en sådan bra lösning. Vi kommer att bjuda in till en presskonferens när vi känner att vi är redo för det, säger Andreas Erlandsson.

Andreas Erlandsson (S), ordförande i kommunstyrelsen i Oskarshamns kommun.
Andreas Erlandsson (S), ordförande i kommunstyrelsen i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén

Finns det något prisförslag?

– Ja, 4,7 miljoner kronor. Det finns en tomt till nedanför Kikeboskolan – och den är inbakad i priset. Det här företaget vill alltså köpa hela området, vilket innebär att det finns en möjlighet att uppföra ett hus till. Men det får de inte göra förrän skolan är ombyggd. Det är villkorat.

Vad vill företaget i fråga bygga på området?

– Framför allt någon form av lägenheter, svarar Andreas Erlandsson.

Kommunen hade tidigare ett avtal med GBJ Bygg AB (GBJ Samhällsfastigheter AB) gällande Kikeboskolan – men företaget backade ur i somras.

Kikeboskolan i Oskarshamn
Kikeboskolan i Oskarshamn har stått tom under en längre tidsperiod. På senare år har den blivit utsatt för skadegörelse vid ett flertal tillfällen. Arkivfoto: Peter A Rosén
+1
12
+1
0
+1
2
+1
5
+1
1
+1
0
+1
4

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS