Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Beskedet: Kungliga Vitterhetsakademien vill inte förvalta och driva Fredriksbergs herrgård

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Kungliga Vitterhetsakademien säger nej till att förvalta och driva Fredriksbergs herrgård i Oskarshamn.

Det berättar bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S).

Det var den partipolitiskt obundna trion i fullmäktigeförsamlingen – Marko Raiskio, Jan Johansson och Anders Svensson – som lyfte fram förslaget i en motion.

De vill att kommunen ska inleda förhandlingar med Kungliga Vitterhetsakademien.

Enig nämnd

– Bildningsnämnden föreslår att fullmäktige ska avslå motionen – och det gör vi efter att ha pratat med Kungliga Vitterhetsakademien. De är inte intresserade, av olika anledningar. Därför tycker vi att motionen kan avslås. Det var en enig nämnd som tog det beslutet, säger Anton Sejnehed, som berättar att det är kulturkontoret som ansvarar för museidelen, med guidade visningar och liknande.

”En utmaning”

– När det gäller restaurangdelen och stallet, så ansvarar tekniska kontoret för uthyrning av stallet till exempelvis bröllop och fester. Sedan försöker man att hitta någon som vill driva restaurangen – och det är en utmaning. Och det har inte blivit lättare i dessa tider, då det är tufft för många att klara sin verksamhet. Det är inte många som vill nysatsa. Två entreprenörer har provat, men fortsatte inte. Men man för dialoger, till och från, med intressenter. Häromveckan hörde jag att någon intressent kunde tänka sig något under sommaren – men jag vet inte om några papper är påskrivna, säger Anton Sejnehed, som betonar att kommunen vill att herrgårdsområdet ska vara så levande som möjligt.

Anton Sejnehed (S)
Anton Sejnehed (S). Arkivfoto: Peter A Rosén
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
6

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS